25. januar 2021
Martin bag bil - uden nummerplade
Foto: Mariann Sofiasdóttir
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emilie Meng-sagen: Vi holder øje med hvide biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emilie Meng-sagen: Vi holder øje med hvide biler
Sjælland - 23. juni 2017 kl. 13:33
Af Mariann Sofiasdottir

Onsdag morgen, da Martin Rasmussen, der er onlinekoordinator på Sjællandske Medier, var på vej på arbejde, oplevede han, at føreren i den bagvedkørende varevogn tog et billede af hans bil.

- Den havde ligget og kørt tæt på mig af flere omgange, så det var derfor jeg bemærkede det, siger han.

Og han har også et bud på, hvorfor føreren tog et billede.

Tirsdag offentliggjorde politiet nemlig billeder af en hvid Hyundai i30, fordi de ville bede offentligheden om hjælp til at finde den eller vidner, som havde set den.

- Allerede tirsdag aften havde et par af mine venner drillet mig med, at jeg havde en hvid Hyundai i30, som politiet efterlyser i forbindelse med Emilie Meng sagen. Så jeg tænker, at det nok er derfor, siger Martin Rasmussen, som lige nu godt kunne tænke sig, at hans bil var sort.

Han føler sig dog ikke chikaneret.

- Men det føles selvfølgelig lidt mærkeligt at blive taget billede af af andre bilister på vej på arbejde. Men det ville dog nok være mere ubehageligt, hvis det skete for en familie med børn, der var ude at køre, siger han.

Men tanken om at billedet kan blive lagt op på facebook og blive delt mange gange, har han det dog lidt ambivalent med, selv om han godt kan forstå, at folk gerne vil hjælpe politiet.

arrow Læs også: Emilie-optegnelser blev stjålet
Lyse Hyundai'er - ikke kun hvide

Sn.dk har været i kontakt med Vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for at høre, om de har fået henvendelser fra Hyundai-ejere, der har følt sig chikanerede. Det har de ikke.

- Men hvis det sker, så skal de forholde sig roligt, siger Søren Ravn-Nielsen og tilføjer, at det ikke kun er hvide Hyundai'er, som politiet efterlyser, selv om det er den, der har været vist på billeder.

Det er lyse Hyundai'er, som politiet gerne vil kigge nærmere på.

- De kan være lyseblå, lysegrå, lysegrønne eller hvilken som helst anden farve. Bare de er lyse, siger Søren Ravn-Nielsen.

Martin Rasmussen har ikke oplevet at andre har taget billede af bilen og føler sig ikke generet, men han håber ikke, at han skal føle, at han bliver kigger over skulderen meget længe endnu.

Politiet efterlyser bilen, fordi den er fanget på et overvågningskamera, hvor den forlader Korsør Station kl. 04.07 d. 10. juli 2016, hvor Emilie Meng forsvinder. Derfor vil de gerne i kontakt med føreren eller vidner, der har oplysninger om bil eller mulig fører.

Fakta
  • Der er i alt 13.285 Hyundai i30 ejere med årgang 2011-2016, som er den årgang, der er i politiets søgelys.
  • Af dem er 1.260 registreret som hvide, ligesom den model, som politiet har vist et billede af.Kilde: SKAT
arrow 75 nye tip i Emilie Meng-sagen
11. oktober 2017 kl. 15:47 Opdateret: kl. 15:47
arrow Nye henvendelser om Emilie kommer fra folk, der var i området
05. oktober 2017 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:07
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?