24. november 2017
Ifølge en seniorforsker og en ledende overlæge, så vil skoletilbuddene måske være mere tilpasser til ADHD i fremtiden. Billedet viser 10-årige David Møller, der bor i Stenlille og har ADHD. Foto: Per Christensen.
Ifølge en seniorforsker og en ledende overlæge, så vil skoletilbuddene måske være mere tilpasser til ADHD i fremtiden. Billedet viser 10-årige David Møller, der bor i Stenlille og har ADHD. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksperter: Fremtiden tilpasser sig til ADHD

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperter: Fremtiden tilpasser sig til ADHD
Sjælland - 13. maj 2017 kl. 12:04
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste 20 år er der sket en voldsom udvikling i antallet af ADHD-diagnoser, hvordan lidelsen opspores og hvordan den behandles. Og skal man tro en seniorforsker og en ledende overlæge, så vil ADHD-området også udvikle sig fremover.

Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

Ole Jakob Storebø er seniorforsker hos Psykiatrisk Forskningsenhed i Region Sjælland. Han har ikke forsket i fremtiden for ADHD. Men hans eget bud på, hvad der måske kommer til at ske, handler især om indretningen af folkeskolen.

Én vej frem kan være at gøre skolen og den enkelte klasse mere ADHD-venlig, men for alle elever. En slags »omvendt inklusion«, forklarer seniorforskeren.

- Jeg synes, det er en meget spændende tanke, at det ikke kun er nogle få, der skal have struktur og forudsigelighed. Alle mennesker har glæde af mere struktur og mere forudsigelighed. Det tror jeg, at alle kender til. Så det kan godt være, at vi kommer til at se mere af det i fremtiden, siger Ole Jakob Storebø.

Han får opbakning fra Jesper Pedersen, der er ledende overlæge for børne- og ungdomspsykiatrien i Region Sjælland. Han tror også på, at der vil ske noget med indretningen af folkeskolen.

- Gennem en årrække har vi set inklusion i skolevæsnet. Jeg kunne godt forestille mig, at der bliver behov for specialiserede tilbud. Måske er vi gået for langt i forhold til inklusion. Måske er der brug for at spole lidt tilbage og skabe nogle særlige tilbud, siger Jesper Pedersen.

Han håber også, at der i fremtiden vil være mere samarbejde på tværs af kommuner og psykiatrien.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.