21. juni 2021
Folketinget har øremærket 19,9 millioner til RUC, så universitetet i de to næste år kan styrke og udvikle sit samarbejde med Region Sjælland, regionens kommuner og erhvervsliv. Foto: Kim Rasmussen.
Folketinget har øremærket 19,9 millioner til RUC, så universitetet i de to næste år kan styrke og udvikle sit samarbejde med Region Sjælland, regionens kommuner og erhvervsliv. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter erhvervsklynge-ballade: 20 mio til RUC og Region Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter erhvervsklynge-ballade: 20 mio til RUC og Region Sjælland
Opdateret 30. oktober 2020 kl. 20:48
Sjælland - 30. oktober 2020 kl. 20:35
Af Tomas Revsbech

Det vakte voldsom kritik fra borgmestre, erhvervsliv og regionsrådsformand, da Region Sjælland for nylig ikke fik tildelt en eneste af regeringens 14 nye videns- og erhvervsklynger. Som landets eneste.

arrow Læs også: Niras-direktør i spidsen for RUC

Men nu er regeringen så kommet med en slags plaster på såret.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Folketinget uddelte i dag 3,1 milliarder kroner af den såkaldte forskningsreserve for næste år.

Og her får Roskilde Universitet knap 20 millioner kroner over de næste to år, så universitetet kan styrke og udvikle sit vidensamarbejde i Region Sjælland med kommuner, regionen og erhvervslivet.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen lægger ikke skjul på, at pengene til RUC skal ses i relation til de omdiskuterede 14 klynger.

- Da jeg udpegede de 14 klynger, lovede jeg, at vi ville komme tilbage og se på, hvordan vi kunne styrke den regionale udvikling og få klyngerne til at virke i Region Sjælland, selv om de ikke får hovedsæder der. Det her er et første skridt i den indsats, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Sn.dk.

Skal styrke innnovation

Præcis, hvordan pengene skal ud og arbejde, er ikke helt på plads endnu.

Men der er lagt op til, at pengene både skal bruges på at styrke innovationsmiljøerne på selve universitetet såvel som styrke overførslen af viden fra RUC's forsknings- og studiemiljøer til Region Sjælland, de sjællandske kommuner og erhvervsliv.

- Vi har i de senere år gjort meget for at vende os ud mod Sjælland og være regionens universitet. Vi har indgået samarbejdsaftaler med flere kommuner, senest Sorø. Det samarbejde er vi rigtig glade for nu bliver set og anerkendt, og at vi får midler til at udvikle vores universitet, siger Hanne Leth Andersen, rektor på RUC.

Hun vurderer, at der eksempelvis er basis for et styrket vidensamarbejde inden for grøn teknologi og genanvendelse - som også er områder to af de 14 klynger, regionen gik glip af, arbejder med.

- Men vi har rigtig mange områder, vi kan byde ind med, siger Hanne Leth Andersen.

Sur erhvervschef positiv

Mads Vaczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland, der var en af de mest kritiske, da Region Sjælland ikke fik del i de 14 nye erhvervsklynger, glæder sig over pengene til RUC.

- Det signalerer jo, at regeringen godt er klar over, at man overså Region Sjælland, da klyngerne skulle etableres, og nu gør man så noget ved det. Det er rigtig positivt. Men vi har stadig en udfordring, der mangler at blive løst i forhold til klyngerne. Så vi er ikke gjort med det her, siger han.

arrow RUCs rektor om vurdering: De gør problemerne værre end de er
12. december 2019 kl. 17:52 Opdateret: kl. 13:59
arrow RUC straffes urimeligt pga. sit røde ry
22. september 2018 kl. 05:41 Opdateret: kl. 17:09
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?