2. juli 2020
De nye, røde laboratoriebygninger kommer til at ligge bagved de store hvide bygninger. Illustration: Region Sjælland.
De nye, røde laboratoriebygninger kommer til at ligge bagved de store hvide bygninger. Illustration: Region Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk entreprenør vinder kæmpeudbud af sygehus-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk entreprenør vinder kæmpeudbud af sygehus-byggeri
Sjælland - 17. juni 2020 kl. 06:04
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udbuddet af Sjællands Universitetshospitals laboratoriebygninger i Køge til 300 mio. kr. måtte i november annulleres, fordi de indkomne bud var for dyre. Nu har byggeriet så været i udbud igen og fundet en vinder.

Det bliver det danske Pihl Konsortium, der består af virksomhederne Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S, der vinder opgaven, som er den næststørste entreprise på det nye supersygehus.

Prisen for byggeriet, der oprindeligt lød på 260 millioner kroner, bliver nu 300 millioner kroner, oplyser projektdirektør Helle Gaub til Sn.dk.

- Vi har lagt lidt ekstra penge ind i projektet, fordi vi har lagt fler ting ind i opgaven. Eksempelvis er det nu entreprenøren og ikke os, der skal sørge for en del af inventaret, eksempelvis stinkskabe, siger Helle Gaub.

Tilbage i november måtte Region Sjælland annullere udbuddet på det 11.500 kvadratmeter store projekt. De to konsortier, der dengang havde budt ind, Pihl Konsortium og italienske Itinera/CMB, kunne ikke leve op til krav eller den budgetramme, der dengang var lagt.

- Vi er blevet skarpere i beskrivelserne af, hvad projektet skal indeholde og dermed fjernet nogle usikkerheder for entreprenørerne, som ofte betyder, at de lægger lidt oven i prisen.

- Vi har slækket lidt på kravene til standardiseringer i laboratoriet og samtidig har vi fjernet kravet til, at byggeriet skal være sådan, at man kan bygge flere etager oven på. Det vil man stadig kunne, hvis det bliver relevant, men det bliver bare lidt dyrere, siger Helle Gaub.

Projektdirektøren oplyser, at det udskudte udbud betyder, at laboratoriebygningen efter planen vil stå klar i slutningen af 2022 frem for i begyndelsen af 2022. Forsinkelsen kommer ikke til at ramme tidsplanen for det samlede byggeri, der skal stå færdig i 2024, oplyser Helle Gaub.

Ud over Pihl Konsortium har italienske Itinera/CMB også budt ind på projektet. Begge konsortier var også de eneste, der bød ind på det første udbud. De tre selskaber i det vindende konsortium: Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S har henholdsvis hoveddomiciler i Glostrup, Greve og Brøndby Strand.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?