18. august 2019
Udbudsmaterialet for den kommende station på FM4-kanalen, som et konsortium inkluderende Sjællandske Medier forbereder sig på at byde på, ventes i denne uge. Anne-Marie Dohm får ansvaret for at ansøgningen.
Udbudsmaterialet for den kommende station på FM4-kanalen, som et konsortium inkluderende Sjællandske Medier forbereder sig på at byde på, ventes i denne uge. Anne-Marie Dohm får ansvaret for at ansøgningen.
Foto: Britta Pedersen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DR-profil i spidsen for nyt radio-initiativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR-profil i spidsen for nyt radio-initiativ
Sjælland - 25. marts 2019 kl. 19:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver DRs tidligere Danmarks-redaktør, Anne-Marie Dohm, der kommer til at stå i spidsen for ansøgningen om at drive FM4-kanalen og tilhørende platforme på vegne af det konsortium af mediehuse, der i sidste uge meldte ud, at de ønsker at erhverve sendetilladelsen, som Radio 24/7 sender på i øjeblikket. Den bliver ledig med udgangen af oktober i år.

Sjællandske Medier er med i konsortiet sammen med Jysk Fynske Medier, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Folketidende på Lolland Falster og Bornholms Tidende.
Anne-Marie Dohm får ansvaret for at ansøge om – og siden opbygge – en radiokanal, som tilbyder aktualitets-, nyheds- og kulturindhold fra hele landet.

- Min ambition er, at vi afleverer et bud på et medieunivers, som ikke kun spejler alle danskere. Men som faktisk også lyder som Danmark, fordi vi får kilder, medvirkende, værter og reportere fra hele landet. På den måde vil vi bidrage til, at danskerne rykker tættere på hinanden uanset, hvor de kommer fra, siger Anne-Marie Dohm.

I forbindelse med de politiske forhandlinger om medieaftalen for 2019-2023 blev der fra flere sider udtrykt ønske om at skabe en bedre balance i mediebilledet. Derfor indeholder genudbuddet af FM4-sendetilladelsen, som ventes i denne uge, et krav om en spredning af radioens medarbejdere.

Sjællandske Medier er forløbig med i den indledende fase, hvor mulighederne for et samarbejde om en fælles radiokanal undersøges. Derefter tages stilling til, om selskabet også indgår i den ansøgning, der vil blive sendt afsted.

Anne-Marie Dohm har før sin nyligt afsluttede ansættelse i DR været chefredaktør på Nordjyske Medier og rektor for Danmarks Journalisthøjskole. Før da var hun journalist ved Morgenavisen Jyllands-Posten.

arrow Læs også: Socialdemokratiet står fast: Radio24syv skal væk fra København
arrow Radio24syv dropper at søge om forlænget sendetilladelse
28. marts 2019 kl. 10:31 Opdateret: kl. 10:32
arrow Teknikalitet øger tilskud til Radio24syvs arvtager
26. marts 2019 kl. 11:59 Opdateret: kl. 12:00
arrow Amnesty oplever satire i Radio24syv-program som hetz
25. marts 2019 kl. 14:19 Opdateret: kl. 14:20