20. januar 2021
Covid-19 er spredt i hele samfundet, og selv om antallet af smittede er faldende, er der fortsat mange indlagte, og risiko for eksplosiv stigning, når britisk, mere smitsom mutation kommer til at dominere. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Covid-19 er spredt i hele samfundet, og selv om antallet af smittede er faldende, er der fortsat mange indlagte, og risiko for eksplosiv stigning, når britisk, mere smitsom mutation kommer til at dominere. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens tal for Covid-19 og vaccinationer: Markant flere smittede, men færre indlagte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens tal for Covid-19 og vaccinationer: Markant flere smittede, men færre indlagte
Sjælland - 20. januar 2021 kl. 15:04
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech

886 mennesker er konstateret smittet med Covid-19 i det seneste døgn ud af 111.069 prøver.Det er en markant stigning i antallet af smittede, sammenlignet med de foregående dage. Men det skal også ses i lyset af, der antallet af prøver ligger meget højt.
Der er i alt 771 indlagte. Det er 21 færre end for et døgn siden, og 46 færre end for to døgn siden.

Yderligere 35 mennesker er døde med Covid-19.
I alt har 1872 mennesker nu mistet livet med Covid-19 i Danmark.

arrow Læs også: Corona presser region til at udskyde flere operationer

132 personer på landsplan er indlagt på intensiv, hvoraf de 88 er i respirator.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut, der opgøres hver tirsdag, var der 19. januar 144 indlagte med Covid-19 i Region Sjælland. I Region Hovedstaden var der 475 indlagte.

Som grafen over indlæggelsestallene nedenfor viser, så har der været en voldsom stigning i antallet af indlagte i de to regioner den seneste tid. Men i Hovedstaden er antallet af indlagte dalet lidt (den blå kurve), og det sætter sig igennem i tallene på landsplan (den grønne kurve)

I Region Sjælland (den røde kurve) er antallet af indlagte stagneret på et højt niveau.

Begge regioner udskyder alle ikke-akutte operationer. Det samme gælder mange ikke-akutte behandlinger. Patienter, der ikke kan vente på behandling - fx kræftpatienter - kan blive overført til udredning og behandling i Region Syddanmark.

Specialhospitalet Filadelfia i Dianalund modtager medicinske patienter fra Region Sjælland, der ikke er klar til at komme hjem endnu. De 17 kommuner i Region Sjælland har oprettet i alt 20 pladser til medicinske patienter. Begge grupper behandles af læger fra regionens E-hospital.

Vaccinationer

177.218 danskere er nu vaccineret første gang.
Det svarer til 3,04 procent af befolkningen.
4.814 er færdigvaccineret med 2. stik

I Region Hovedstaden er 58.767 mennesker nu vaccineret første gang og 340 anden gang. I Region Sjælland er 20.689 mennesker vaccineret første gang og 2.908 anden gang.

Se hvornår du kan forvente at få vaccinen på vaccinationskalenderen fra Sundhedsstyrelen.

Smittetal tager stort dyk i sjællandske kommuner

I de sjællandske kommuner er smittetallet faldet i stort set alle kommuner, og for første gang i ugevis er der ingen kommuner, hvor smitte er over 400 pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.
Det viser Sn.dk’s bearbejdning af tal fra Statens Serum Institut (ssi.dk).

Som det fremgår af ovenstående kort er mange kommuner blevet "lyse". Det vil sige, at smittetallet falder.

I kommuner som Sorø, Ringsted, Solrød, Vordingborg, Halsnæs og Allerød er smittetallet nu under 100 pr. 100.000 indbyggere den sidste uge.

Som det fremgår af nedenstående tabel, så er smittespredningen stadig størst i kommunerne på Vestegnen, om end den er faldet en del over de sidste dage og uger.

Ishøj er således den eneste kommune i landet, der har haft over 300 smittede pr. 100.000 indbyggere de sidste 7 dage. Også Høje-Tåstrup og Vallensbæk har relativt mange smittede.

Det samme gælder i øvrigt i Lejre.

Over 4,1 millioner danskere er blevet testet, i alt er der udført over 12,2 mio. test.

I alt har 191.505 danskere nu været smittet.

174.374 er blevet raskmeldte efter sygdommen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?