16. juni 2021
Gitte Jensen har tidligere delt sine oplevelser under coronapandemien med avisens læsere for henholdsvis to uger og fire uger siden. Foto: Thomas Olsen
Gitte Jensen har tidligere delt sine oplevelser under coronapandemien med avisens læsere for henholdsvis to uger og fire uger siden. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-afsnit med tomme senge: - Hvad er det, der sker?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Corona-afsnit med tomme senge: - Hvad er det, der sker?
Sjælland - 18. maj 2020 kl. 10:21
Af Tomas Revsbech

Efter dage og uger, hvor antallet af patienter, der var alvorligt syge med coronavirus, steg dag for dag, er der kommet en helt anderledes ro over Covid-19-afsnittene på de sjællandske sygehuse, herunder på Sjællands Universitetshospital (SUH) i Roskilde.

Det fortæller Gitte Jensen. Hun er medicinsk sygeplejerske og var i februar med til at bygge Covid-19-afsnittet på SUH i Roskilde op som det første sted i Region Sjælland. Siden har hun fungeret som en af fire ledende sygeplejersker på afsnittet.

- Vi har ikke fået nogle nye smittede ind de sidste 14 dage. De fem patienter, vi har liggende, har været indlagt længe. Det er typisk ældre patienter, som er indlagt med andre sygdomme, hvor de så efterfølgende er testet positive for Covid-19. De er ikke alvorligt syge, men er bare ikke klar til udskrivelse endnu, fortæller hun.

Tomme senge

Torsdag var der indlagt bare fem patienter med Covid-19. Fredag faldt tallet til tre Det laveste antal på afsnittet siden midten og slutningen af marts.

Til sammenligning havde SUH i Roskilde stadig 17 indlagte heraf flere i intensiv behandling tirsdag den 5. maj. Altså for knap to uger siden.

Siden da er det ene af sygehusets to Covid-19-afsnit blevet lukket ned, og pladsen dér bruges i stedet på at behandle nyrepatienter. På det tilbageværende coronaafsnit står der 20 senge - hvoraf de fleste altså lige nu står tomme.

Kørt over af et godstog, der forsvandt

Gitte Jensen og hendes kolleger står med en lidt underlig fornemmelse i en hverdag, hvor de pludselig har en helt anden ro end for bare nogle uger siden.

- Man føler, at vi blev kørt over af et godstog, som allerede er kørt videre ud i horisonten, og hvor man tænker: »Hvad i alverden, var det, der skete der?«

- Alt det er selvfølgelig rigtig godt. Det er jo også den vej, det helst skulle gå. Men det er også underligt, at vi står i et beredskab, hvor vi står med så mange tomme senge, siger hun.

Selv om tingene lige nu bevæger sig i den rigtige retning på alle parametre, mangler man stadig at se, om de seneste dage og ugers genåbning vil få smittetrykket til at stige igen. Normalt kan man først se en effekt af en eventuelt spredning af smitten efter cirka to uger.

- Det er klart, at der kan komme flere smittede igen. Men med den acceleration, der er sket i genåbningen, uden vi har mærket noget til det, er jeg ikke nervøs for en smittestigning mere. Og hvis der skulle komme flere smittede ind, så er vi i den grad klar til at omstille os, siger hun.

Gitte Jensen har tidligere delt sin oplevelser med Sn.dk's læsere.

Tidligere artikler blev bragt lørdag den 18.april (læs mere her) og lørdag den 2.maj (læs mere her.)

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?