23. september 2020
En række busruter skal nedlægges, afkortes eller køre færre ture rundt om på Sjælland som konsekvens af Region Sjællands besparelser på den kollektive trafik. 

Arkivfoto: Jens From.
En række busruter skal nedlægges, afkortes eller køre færre ture rundt om på Sjælland som konsekvens af Region Sjællands besparelser på den kollektive trafik. Arkivfoto: Jens From.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bus-besparelser ender i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bus-besparelser ender i Folketinget
Opdateret 11. oktober 2018 kl. 09:36
Sjælland - 10. oktober 2018 kl. 15:51
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lukningen og nedskæringerne på i alt 15 busruter rundt om på Region Sjælland er ikke gået ubemærket hen hos politikere valgt i Sjællands Storkreds på Christiansborg.

arrow Læs også: Hörup mødes med Region Sjælland: Kæmper for at beholde populær busrute

Enhedslistens Eva FLyvholm, der allerede har bedt om at få erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i samråd om sagen vil nu også kaldt transportminister Ole Birk Olesen (LA) i Folketingssalen for at diskutere problemet.

Hun mener, det er uacceptabelt, at regeringens og DF's aftale om reform af erhvervsstøttemidlerne i foråret, der fjernede erhvervsfremme-opgaven og pengene der fulgte med fra regionerne, nu skal ramme den kollektive trafik.

- Enten har Regeringen og DF ikke tænkt sig om, og så er det jo oplagt at der skal ryddes op og gives penge tilbage. Eller også, så er det en bevidst plan at slagte busser overalt i vores landområder, og så synes jeg sgu også de står med et forklaringsproblem, lyder det fra Eva Flyvholm.

S-politiker Lennart Damsbo Andersen, formand for Folketingets Transportudvalg, vil forsøge at få spørgsmålet på dagsordenen i transportudvalget hurtigst muligt og allerhelst gjort spørgsmålet til en del af finanslovsforhandlingerne. Det siger han til TV Øst.

- Vi i Socialdemokratiet kan jo stå og råbe og have de røde faner ude foran, men det hjælper ikke jo ikke noget, hvis ikke vi er inde ved bordet, siger Lennart Damsbo-Andersen, der appellerer til, at Dansk Folkeparti »får rettet op« på de problemer, erhvervsfremme-reformen har skabt.

Dansk Folkepartis finansordfører Rene Christensen siger til TV ØST, at det ikke er Dansk Folkepartis ansvar, at der nu bliver sparet på de regionale busruter. I stedet mener han, at regionen skal være bedre til at administrere de penge, som de får.

arrow Borgmester-møde om busserne gav ingen ændring
25. oktober 2018 kl. 16:15 Opdateret: kl. 16:15
arrow Bus-besparelser er en 'badebillet'
18. oktober 2018 kl. 05:14 Opdateret: kl. 14:48
arrow Busdebat: Vi tager også ansvar for den offentlige trafik
17. oktober 2018 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:11
Har debatten om sexisme taget overhånd?