17. oktober 2019
Tre busser, der kører rundt og foretager Mammografi-undersøgelser 13 steder i regionen, fortsætter. Foto: Bjørn Armbjørn.
Tre busser, der kører rundt og foretager Mammografi-undersøgelser 13 steder i regionen, fortsætter. Foto: Bjørn Armbjørn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brystkræft-busser kører videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brystkræft-busser kører videre
Opdateret 21. maj 2019 kl. 15:01
Sjælland - 21. maj 2019 kl. 10:15
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandske kvinder i alderen 50-69 år vil fortsat have mulighed for at blive screenet for brystkræft 13 lokale steder rundt om i Region Sjælland.

arrow Læs også: Efter brystkræft-skandale: Sygehus-lukning skudt til hjørne

Et enigt Forretningsudvalg i Region Sjælland besluttede nemlig i går, at der skal afsættes fire millioner kroner til at renovere tre aldrende trailerbusser med mammografi-udstyr.

To af de tre busser stod ellers foran en skrotning. Det ville have betydet, at tilbuddet om lokale brystkræftundersøgelser ville forsvinde for kvinder i Slagelse, Skælskør, Korsør, Roskilde-området, Greve, Køge-området, Næstved og Præstø. De skulle fremover i stedet på sygehuset i Ringsted - og siden hen Roskilde - for at få foretaget undersøgelserne.

Men regionsrådspolitikerne har ikke villet være med til.

Derfor besluttede de allerede sidste år at afsætte ni millioner kroner til at købe en ny mammografi-bus og renovere én af de tre gamle.

Men nu har det altså vist sig, at alle tre busser og bussernes mammografi-udstyr alligevel kan renoveres, så de kan fortsætte i yderligere 10 år.

Og det endda for under halvdelen af de ni millioner kroner.