24. november 2017
Der bruges grove vendinger i Facebook-opslaget, som førte til en fyring af portør Michael Engelbreth, men det falder indenfor ytringsfriheden, konstaterer FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.
Der bruges grove vendinger i Facebook-opslaget, som førte til en fyring af portør Michael Engelbreth, men det falder indenfor ytringsfriheden, konstaterer FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blev fyret for et Facebook-opslag - nu får han erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blev fyret for et Facebook-opslag - nu får han erstatning
Sjælland - 18. maj 2017 kl. 08:00
Af Simon Christiansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et »groft« Facebook-opslag rettet mod sin nu tidligere arbejdsgiver, Koncern Service, blev Michael Engelbreth i november 2015 fyret fra sit job som portør på Roskilde Sygehus.

Nu er sagen afgjort ved voldgift, og afgørelsen giver medhold til Michael Engelbreth. Han kan derfor se frem til en erstatning på 125.000 kroner. Det skriver DAGBLADET, Sjællandske og Nordvestnyt.

- Jeg synes, det er vigtigt, at sådan en sag kommer frem, så folk bedre ved, hvad de har lov til at sige, siger Michael Engelbreth.

I opslaget, som han skrev på arbejdspladsens Intern Services Facebook-side, blev der ikke sparet på versalerne.

»Chefer og ledere tager ikke ansvar for en skid, men kaster alt over på de almindelige ansatte, og det hele sejler,« skriver han blandt.

Længere nede skriver han, at hans synspunkt har opbakning fra 45 andre ansatte og tilføjer:

»Ud fra hvad jeg oplever personligt, så lider patienterne også under dette koncerncirkus, dette i form af ventetider og manglende rengøring. FY FOR HELVEDE«.

Det er fagforbundet FOA, der har ført sagen for Michael Engelbreth. Forbundsformand Dennis Kristensen glæder sig over afgørelsen og kalder den principiel.

- Det interessante her er, at det i opmandskendelsen bliver fastslået, at det godt nok er grove vendinger der bruges, men at det falder indenfor ytringsfriheden. Det er en klar manifestation af, at de offentligt ansattes ytringsfrihed gælder i praksis, siger Dennis Kristensen.

Ifølge HR-direktør i Region Sjælland, Marianne Wenzell Evers, var det især det grove sprog, man reagerede på. Ytringsfrihed har alle ansatte, understeger hun.

- Vi synes, den var grov og stødende, og at den derfor ikke harmonerede med ytringsfriheden, siger hun.

Regionen vil tage afgørelsen til efterretning, og den kan få betydning for fremtidige lignende sager.

Michael Engelbreth arbejder i dag på Rigshospitalet.

Læs mere Sjællandske, DAGBLADET og Nordvestnyt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.