15. oktober 2018
Joe Kniesek
gallery icon

Se billedserie

Foto: Joe Kniesek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Minken er også et landbrugsdyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Minken er også et landbrugsdyr
Opdateret 05. juni 2016 kl. 17:08
Sjælland - 04. juni 2016 kl. 15:21
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

pels: Der er stegende sol og 28 grader i skyggen. Alligevel er Gitte og Emilie Sloth Nielsen fra Kagerup i Nordsjælland i fuld gang med at prøve hver sin bløde minkpels i hallen, hvor Danske Minkavlere udstiller på Roskilde Dyrskue.

arrow Læs også: Billedserie: Her er »Miss Sjælland«

- Ja, vi prøver lige drømmen. Vi synes, de er flotte, siger Gitte Sloth Nielsen med et smil.

Det er fast tradition, at mor og datter og resten af familien er på Roskilde Dyrskue. Emilie er en af de dygtige ryttere, der rider med som arabisk prinsesse i Det store hesteshow og udenfor banen bliver dyrskuets mange fristelser og oplevelser prøvet af.

Der er dog andet end det færdige produkt inde i minkavlernes hal. Nysgerrige børn og voksne kan se de levende mink i bure, hvor advarslen om ikke at stikke fingrene indenfor tremmerne gentages igen og igen. Man kan også høre forskere fra Københavns Universitet fortælle om foder og sundhed. Se på fascinerende minkkranier, høre om pelsning, syning og design.

- Vi er en del af det danske landbrug. Mink er husdyr på lige fod med kvæg, grise og andre dyr, så derfor skal danskerne også se, hvad minkavl handler om, siger Ann-Mona Larsen, der er minkavler fra Næstved.

Danske minkavlere omsætter for 11 milliarder om året, og pelsene er det rtedjestørste landbrugsprodukt, der går til eksport.

- Vi vil vise sammenhæng her fra de levende dyr til slagtning, pelsning og det færdige produkt. Du kan også se eksempler på styles fra vores udviklingsdesigncenter, så du kan se anderledes måder, at bruge pels på.

- Vi synes, det er vigtigt, at danskerne også ser, hvad dansk minkprodutkion er, fordi vi er en ret stor leverandør af økonomi af de danske velfærdssamfund, siger Ann-Mona Larsen.

arrow VIDEO: Jernheste overtog showet på dyrskue
06. juni 2016 kl. 10:52 Opdateret: kl. 15:42
arrow »Alle i udkantsdanmark har en hale«
06. juni 2016 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33
arrow - Vær med på beatet, flyt på landet
06. juni 2016 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:32
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.