18. december 2018
Teleselskaberne holder igen med udrulningen af bredbånd og fibernet, fordi de alle sammen venter på, at politikerne indgår et nyt teleforlig, lyder det fra IT-ekspert Torben Rune. Foto: Christian Mikkelsen.
Teleselskaberne holder igen med udrulningen af bredbånd og fibernet, fordi de alle sammen venter på, at politikerne indgår et nyt teleforlig, lyder det fra IT-ekspert Torben Rune. Foto: Christian Mikkelsen.
Foto: Christian Mikkelsen FOTO: MIK.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftale om bedre bredbånd og mobildækning trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale om bedre bredbånd og mobildækning trækker ud
Sjælland - 11. december 2017 kl. 10:18
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringens længe ventede udspil til et nyt teleforlig, der skal sikre bedre bredbånds- og mobil-dækning, lader vente på sig. Det skriver aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

arrow Læs også: Danskerne er vilde med bredbånd

Først forlød det, at regeringen ville komme med et udspil i løbet af efteråret, senest i november. Men I skrivende stund er der ingen dato på, hvornår energi-, forsynings- og klimaministeriet bliver klar med et udspil. Ifølge flere af de politiske partiers teleordførere har de heller ikke hørt fra ministeriet. Det seneste teleforlig er fra 1999.

Politikerne på Christiansborg må komme ud af starthullerne og komme i gang med at forhandle et nyt teleforlig på plads. Sådan lyder det fra teleekspert og it-rådgiver Torben Rune, stifter af IT-rådgivningsfirmaet Netplan.

- Så længe politikerne ikke kommer i gang med at sætte rammerne for fremtidens telepolitik, går udrulningen af fibernet og mobil-dækning i stå, fordi teleselskaberne ikke ved, hvilke rammer, de kommer til at navigere i, i de kommende år, siger Torben Rune til aviserne.

Det er ikke utænkeligt, at politikerne først kommer i gang i løbet af i 2018.

Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune (S), en af de sjællandske kommuner, hvor man bøvler allermest med dårlig mobil- og bredbåndsdækning, er frustreret.

- Vi mangler nogle værktøjer og initiativer, der kan skubbe til udviklingen. Blandt andet håber vi, at kommunerne kan få lov til at rulle fibernet ud selv, når teleselskaberne ikke vil. Det må vi ikke i dag, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.