14. oktober 2019
ØRsteds elnet-selskab Radius har over en million kunder i hovedstadsområdet, Nordsjælland og Roskilde-området. Foto: Radius.
ØRsteds elnet-selskab Radius har over en million kunder i hovedstadsområdet, Nordsjælland og Roskilde-området. Foto: Radius.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aflyst Radius-salg koster Seas-NVE millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aflyst Radius-salg koster Seas-NVE millioner
Opdateret 26. april 2019 kl. 11:17
Sjælland - 26. april 2019 kl. 11:15
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pengene er dog på ingen måde spildt. Salget af Ørsteds danske aktiviteter vil komme i gang igen på et tidspunkt, og der vil Seas-NVE være klar til at byde ind.

Sådan lyder det fra Seas-NVE-koncernens topchef, administrerende direktør Jesper Hjulmand. til Sn.dk, efter Seas-NVE fredag formiddag offentliggjorde sit årsregnskab for 2018.

Her fremgår det, at projekt-omkostninger vedrørende strategi og opkøb, der ikke var en del af årets budget, påvirkede årets regnskab negativt med 18 millioner kroner.

»Størstedelens vedkommende er anvendt i forbindelse med deltagelse i Ørsted A/S afbrudte salgsproces, herunder salg af elnetselskabet Radius A/S«.

Hvor stor en andel, der er gået til det aflyste salg, ønsker Jesper Hjulmand ikke at oplyse. Men spildte er de ikke:

- Ørsteds salgsproces er stoppet, men det er kun midlertidigt. Den vil blive genstartet på et tidspunkt. De omkostninger, vi har haft indtil nu, vil jo indgå i den samlede proces, siger Jesper Hjulmand til Sn.dk.

Staten, der er hovedaktionær i Ørsted - det tidligere DONG - satte Ørsteds danske forretning til salg i sommeren 2018. I frasalget indgik både Ørsteds forretninger inden for udendørsbelysning, el-salg og ikke mindst elnetselskabet Radius, som Seas-NVE har som forretningsområder.

I januar trak S, SF og Dansk Folkeparti imidlertid støtten til salget.

De tre partier har sammen med Enhedslisten og Alternativet i april givet håndslag på, at staten skal sikre at »kritisk infrastruktur enten har det offentlige, eller et forbrugerejet andelsselskab som majoritetsejer«.

Det udelukker på en gang udenlandske opkøbere og bringer den andelsejede sjællandske energikoncern til en af favoritkøberne.

- Vi mener selv, at vi er en relevant køber, og vi er stadig interesserede i alle de aktiviteter, der har været til salg, siger Jesper Hjulmand.