27. september 2020
Danish Crowns slagteri i Ringsted blev lukket ned mandag. Først i weekenden bliver der taget en beslutning om, hvorvidt slagteriet kan genåbne eller ej. Foto: Jens Wollesen
Danish Crowns slagteri i Ringsted blev lukket ned mandag. Først i weekenden bliver der taget en beslutning om, hvorvidt slagteriet kan genåbne eller ej. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 85.000 slagtninger udskydes efter Ringsted-nedlukning: - Ikke kritisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85.000 slagtninger udskydes efter Ringsted-nedlukning: - Ikke kritisk
Sjælland - 13. august 2020 kl. 19:58
Af Tomas Revsbech

Trods øget kapacitet og overarbejde for de ansatte både fredag og lørdag på Danish Crowns jyske slagterier forventer slagterikoncernen ikke at kunne fjerne puklen af ophobede slagtninger helt efter nedlukningen i Ringsted.

arrow Læs også: Danish Crown: Der er ikke noget, der taler imod en åbning

De jyske slagterier vil fredag og lørdag slagte 14.000 svin ekstra. Det svarer nogenlunde til det, de har måttet overtage fra Ringsted, efter slagteriet lukkede ned i mandags. I forvejen havde de jyske slagterier overtaget cirka 20.000 ugentlige slagtninger, da Ringsted-slagteriet i første omgang gik på halv kraft efter corona-udbruddet i slutningen af juli.

- Selv om vi har skruet op, må vi udsætte cirka 85.000 slagtninger til næste uge. Det skyldes, at landmændene i de sidste uger har meldt flere slagtninger ind, end vi havde forventet. Det er ikke ønskeligt for hverken Danish Crown eller landmændene, at vi må udsætte de her slagtninger. Men det er på et niveau, der er håndterbart. Vi har prøvet det før, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown Til Sn.dk

Slagterikoncernen forventer at komme bagud med, hvad der svarer til to dages slagtninger.

- Men både til jul og påske har vi prøvet at komme fire-fem dage bagud. Så det her er ikke kritisk, tilføjer Jens Hansen.

Slagteriet har lige nu 600 medarbejdere fra slagteriet i Ringsted, der bliver testet to gange om ugen. De sidste cirka 250 ansatte er enten smittede eller sendt hjem, fordi de kom tilbage fra ferie, efter at coronaen havde ramt slagteriet.

Ifølge Danish Crown blev den ene halvdel af de 600 ansatte testet onsdag, og de skal have en kontroltest fredag sammen med den anden halvdel af de ansatte, som her testes første gang. Denne gruppe kontroltestes igen mandag.

Ifølge Jens Hansen vil man sætte sig sammen med sundhedsmyndighederne i weekenden og tage bestik af situationen, hvorefter man beslutter, hvad der skal ske i Ringsted.

- På det statusmøde kigger vi på, hvordan det ser ud med hensyn til en genåbning, siger Jens Hansen, der ikke på stående fod ved, hvornår man melder noget ud.

- Jeg kan godt forestille mig, at der først kommer en melding mandag, siger han.

arrow Smittetal falder på hårdt ramt Danish Crown-slagteri
16. august 2020 kl. 17:06 Opdateret: kl. 17:25
arrow Testhold kan nå 250 borgere på en dag
15. august 2020 kl. 17:03 Opdateret: kl. 08:50
arrow Fagforening: Raske slagteri-arbejdere udsættes for hetz
14. august 2020 kl. 14:14 Opdateret: kl. 14:14
Har debatten om sexisme taget overhånd?