27. november 2020
60 vandhuller er blevet etableret langs den nye jernbane fra København til Ringsted.
gallery icon

Se billedserie

60 vandhuller er blevet etableret langs den nye jernbane fra København til Ringsted.
Foto: Banedanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60 vandhuller langs jernbane til glæde for dyr og planter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 vandhuller langs jernbane til glæde for dyr og planter
Opdateret 26. oktober 2020 kl. 11:10
Sjælland - 26. oktober 2020 kl. 10:55
Af Søren Arildsen

Langs den nye bane mellem København og Ringsted vil 60 nye vandhuller fremover være med til at give det vilde dyre- og planteliv de bedst mulige betingelser. De mange nye vandhuller giver nemlig gode levebetingelser for padder som frøer, tudser og salamandre, der er afhængige af vandhullerne, når de skal yngle. Det fortæller Banedanmark, der har etableret vandhullerne på nogle af de grønne områder, der findes langs jernbanestrækningen.

I forbindelse med byggeriet af jernbanestrækningen mellem København og Ringsted blev der foretaget en række indgreb, som påvirkede dyrelivet. Med de nye vandhuller, forsøger man at opretholde biodiversiteten til gavn for både dyr og planter langs banen.

Ifølge transportminister Benny Engelbrecht er de 60 vandhuller bare starten.

”Langs de danske jernbaner har vi natur, der svarer til omkring 9.000 fodboldbaner, og det giver nogle grønne muligheder", siger ministeren, der tidligere på året lovede at flere kommende projekter vil bidrage til at gøre Danmark endnu mere grøn.

Ny skov

”Udover vandhullerne har Banedanmark blandt andet etableret faunapassager og ledelinjer og finansieret 115 hektar ny erstatningsskov, der svarer til dobbelt så meget skov, som der blev fældet i forbindelse med byggeriet af den nye bane,” siger Randi Skogstad, der er direktør for Infrastruktur i Banedanmark.

Video: Masser af vild natur langs jernbanen
Video: Banedanmark
Fakta om §3-vandhuller

De fleste af de nye vandhuller langs den nye bane opfylder kravene til at blive §3-beskyttet. Det betyder, at vandhullerne er beskyttet gennem naturbeskyttelsesloven, da de er særligt egnede som levesteder for mange vilde dyr og planter.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?