16. januar 2019
Sundhedsplatformen har gjort sygehusene i Region Sjælland 10 procent mindre produktive, siden det blev indført, fortæller Tina Boel (SF). Pressefoto
Sundhedsplatformen har gjort sygehusene i Region Sjælland 10 procent mindre produktive, siden det blev indført, fortæller Tina Boel (SF). Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 procent færre behandlinger efter Sundhedsplatform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 procent færre behandlinger efter Sundhedsplatform
Sjælland - 15. maj 2018 kl. 08:54
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Produktiviteten på Region Sjællands sygehuse er faldet 10 procent, som følge af Sundhedsplatformen. Det oplyser regionsrådsmedlem Tina Boel (SF), som er formand for Politisk Styregruppe for Sundhedsplatformen.

arrow Læs også: Regionsdirektør om sundhedsplatform: Nedgangen er mindre end 10 procent

Det vil sige sygehusene i hele regionen har behandlet 10 procent færre patienter siden computerne med Sundhedsplatformen blev tændt i november.

- Vi har fået bekræftet, at de akutte behov og kræftbehandlingerne bliver prioriteret højt og at de ikke bliver berørt af nedgangen. På andre områder bliver ventetiden længere, siger Tina Boel.

Tallene blev fremlagt på et møde i Politisk Styregruppe for Sundhedsplatformen, hvor en række af regionens politikere holder snor i udrulningen af Sundhedsplatforman, og konklusionen er klar:

- Klinikerne er længere tid om patienterne, og der er noget i systemet, som bevirker, at de ikke kan arbejde i samme tempo som tidligere, siger Tina Boel.

Problemet ved den mindre produktivitet er økonomien. For behandlingsgarantien betyder, at patienter har ret til at blive behandlet inden for et bestemt tidsrum, og når regionen ikke har kapaciteten, så må patienterne finde et andet sted, mens regningen ender her i regionen.

- Det kan blive rasende dyrt, når vi sender vores patienter ud af regionen. Men det er de vilkår, der er. Derfor skal vi hurtigst muligt sørge for at få produktivitetstallet op, siger hun.

Læs mere i tirsdagens udgave af Nordvestnyt, DAGBLADET og Sjællandske. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Regionen: Sundhedsplatformen billigere end konkurrent
09. maj 2018 kl. 13:38 Opdateret: kl. 14:01
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.