13. april 2021
Susanne Tronier er Centerchef for hjemmepleje og aktivitetstilbud i Rudersdal Kommune. Her ses hun sammen med Baharr Mazloumi og i gang med at gennemgå arbejdsgangene, informationen til borgerne samt værnemidlerne, da der fredag den 20. februar var »pop-up vaccinationsklinik i Birkerød Idrætscenter. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Susanne Tronier er Centerchef for hjemmepleje og aktivitetstilbud i Rudersdal Kommune. Her ses hun sammen med Baharr Mazloumi og i gang med at gennemgå arbejdsgangene, informationen til borgerne samt værnemidlerne, da der fredag den 20. februar var »pop-up vaccinationsklinik i Birkerød Idrætscenter. Foto: Lars Sandager Ramlow
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaccinationsprogram: Kommunen kimes ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaccinationsprogram: Kommunen kimes ned

Programmet for corona-vaccinerne kører, men det har rejst mange spørgsmål fra borgerne. Det er Sundhedsstyrelsen og regionerne, der beslutter hvem og hvornår folk skal vaccineres. I kommunerne har vi hovedsageligt en koordinerende rolle, fortæller centerchef.

Rudersdal - 03. marts 2021 kl. 05:51
Af Lars Sandager Ramlow

Vaccinationsprogrammet i kampen mod COVID-19 kører.

Mange af landets mest sårbare og udsatte er allerede vaccineret, men hvem der skal vaccineres og hvornår har rejst mange spørgsmål blandt borgerne, der blandt andet har kimet Rudersdal Kommune ned.

Susanne Tronier, der er chef for Center for Hjemmepleje og Aktivitetstilbud redder derfor trådene ud overfor avisen:

- I kommunerne har vi hovedsageligt en koordinerende rolle, hvor vi hjælper Sundhedsstyrelsen og regionerne med at gennemføre vaccinationsprogrammet. Sundhedsstyrelsen beslutter, hvornår de forskellige målgrupper skal vaccineres, mens regionerne administrerer tidsbestillingen og eksempelvis beslutter, hvor og hvornår pop-up vaccinationsklinikkerne kommer til kommunen. Vi kan i kommunen derfor ikke ændre i rækkefølgen af vaccinationer eller beslutte, hvor borgerne skal køre hen for at blive vaccineret. Borgere som ikke får hjælp til transport skal selv bestille tid på hjemmesiden »vaccination.dk«, hvor man bruger sit Nem-Id eller via telefonen. Vi har derfor ikke adgang til at bestille tid på borgerens vegne, understreger centerchefen.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen (K) supplerer:

- Der er ingen tvivl om at vaccinationsindsatsen er en stor og omfattende opgave, som kræver en høj grad af koordinering. Det er derfor også meget tilfredsstillende, at vores arbejde med at understøtte sundhedsmyndighederne og regionen forløber helt efter planen. Det er ikke mindst glædeligt at borgerne i plejecentrene er meget tæt på at være 100 procent færdigvaccinerede, ligesom vi er rigtig godt på vej med vaccination af de ældste borgere samt borgere over 65 år som modtager hjemmehjælp. Det kan vi kun være meget tilfredse med.

Her ses de »gyldne dråber«. Covid-19 vaccinen fra Pfizer-BioNTech. Foto: Lars Sandager Ramlow

Disse borgere kan få hjælp

De borgere, som kan få hjælp af kommunen til transport og tidsbestilling, omfatter blandt andet de borgere, som har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, der betyder, at de ikke kan klare transporten selv. Det kan eksempelvis være borgere:

  • Som har brug for at sidde i kørestol under transporten.
  • Som har udfordringer med hukommelsen i svær grad.
  • Som er svært ramt af sygdom og hvor andre muligheder for transport vil være udelukket.

Det er Nordsjællands Brandvæsen, der i Rudersdal varetager kørslen, som foregår mindre busser med op til seks borgere i hver.

- Borgere som normalt har bevilling til kørsel, kan bestille kørsel med Flexhandicap. Øvrige borgere transporterer sig selv via privat samkørsel, eget Falck abonnement, offentlig transport, egen bil, taxi eller med hjælp fra pårørende. Det er også muligt at tilmelde sig kørsel med Flextur, som udover kørsel indenfor Rudersdal Kommune også kan køre til Hillerød og Ballerup, oplyser centerchef Susanne Tronier

Interesserede kan læse mere om Flextur-ordningen på Movias hjemmeside.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?