24. maj 2019
Rudersdal har overkapacitet på skolerne, og samtidig falder børnetallet i de kommende år. Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V), understreger derfor nødvendigheden af politisk handling.
gallery icon

Se billedserie

Rudersdal har overkapacitet på skolerne, og samtidig falder børnetallet i de kommende år. Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V), understreger derfor nødvendigheden af politisk handling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: En ny skolestruktur er nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: En ny skolestruktur er nødvendig
Rudersdal - 12. februar 2019 kl. 08:56
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan sikrer politikerne i Rudersdal, at kommunen kan bevare den bedst mulige folkeskole i fremtiden? Det er spørgsmålet, som en samlet kommunalbestyrelse har nedsat et »Skolestrukturudvalg« til at besvare.

- Vi står med den udfordring, at vi allerede i dag har en stor overkapacitet på vores folkeskoler svarende til godt 1500 elever. Samtidig viser alle prognoser, at elevtallet vil falde yderligere i de kommende år. Det ved vi med sikkerhed. Først om en del år vil elevtallet stabilisere sig, og hvad der så sker om 10-20 år - det er naturligvis mere usikkert, forklarer Daniel E. Hansen (V), der er formand for Børne- og Skoleudvalget til Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Han sidder også med i skolestrukturudvalget og følger således arbejdet tæt. Og det bliver Børne- og Skoleudvalget, som skal arbejde videre med strukturudvalgets endelige indstilling.

- Virkeligheden her og nu er, at der i år starter 130 færre elever, end der går ud. Det er et tydeligt udtryk for udviklingen, der fortsætter i de kommende år, og det presser skolerne. Grundliggende handler det derfor om, at vi skal sikre sammenhæng mellem antal elever og skolestruktur. Det er helt afgørende, at skolerne i Rudersdal kan bevare et stærkt fagligt miljø på alle klassetrin i fremtiden, og det bliver meget svært, hvis vi forholder os passivt. Det er nødvendigt, at vi har skoler med en robust klassedannelse samt et solidt fagligt og økonomisk fundament, og derfor er der behov for en ny skolestruktur, påpeger Daniel E. Hansen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag....

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.