4. december 2020
Bestyrelsen for Lions Park Birkerød og Rudersdal Kommune ligger i bitter strid. Foto: Lars Sandager Ramlow
Bestyrelsen for Lions Park Birkerød og Rudersdal Kommune ligger i bitter strid. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Striden i Lions set fra to sider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Striden i Lions set fra to sider
Rudersdal - 23. oktober 2020 kl. 05:22
Af Lars Sandager Ramlow

Striden mellem Lions Park Birkerøds bestyrelse og Rudersdal Kommune er kompliceret. De to parter har meget forskellige opfattelser af, hvad der er sagens kerne. Vi prøver her kort at opsummere hovedsynspunkterne:

arrow Læs også: DEBAT: Borgmesteren blæser situation på plejehjem voldsomt op
Rudersdal Kommune

  • Den siddende bestyrelse i Lions Park Birkerød er ikke legitim og derfor ikke beslutningsdygtig. Retten til at vælge de ikke politisk udpegede medlemmer af bestyrelsen ligger hos Lions Club Søllerød og ikke Lions Club Hillerød efter Lions Club Birkerød har nedlagt sig selv og selv overdraget udpegningsretten til Lions Club Søllerød.

  • Kommunens opfattelse af udpegningsretten til Lions Park Birkerøds bestyrelse støttes af Advokatfirmaet Poul Schmith og af Lions Club International Danmark.

  • Da bestyrelsen ikke er lovlig, men alligevel handler på Lions Parks vegne, er der risiko for, at der træffes ugyldige beslutninger, hvor den ulovlige bestyrelse efterfølgende er erstatningspligtig.

  • Kommunen har mistanke om »uregelmæssigheder« i Lions Park Birkerøds økonomi. Offentlige midler bruges ikke korrekt. Disse uregelmæssigheder undersøges nu af det uafhængige revisionsfirma KPMG.

  • Kommunen vurderer, at administrator ikke i tilstrækkelig grad varetager beboernes interesser og generelt modsætter sig kommunens ønske om at få indblik i regnskab og planlægning.

Lions Park Birkerød

  • Lions Park Birkerøds bestyrelse mener, at den er helt legitim. Det har aldrig været besluttet i Lions Park Birkerøds bestyrelse, at Lions Club Birkerøds bestyrelsesmedlemmer i Lions Park Birkerød har overdraget udpegningsretten til Lions Club Søllerød. Bestyrelsen har selv valgt, at udpegningsretten skal ligge i Lions Club Hillerød. Juraen i dette støttes af Horten Advokater.

  • Bestyrelsen for Lions Park Birkerød vurderer, at kommunen har betalt Lions Park Birkerød mere end 10 millioner kroner for lidt i driftstilskud. Ifølge administrator i Lions Park Birkerød, advokat Bjarne Johnsen, har Rudersdal Kommunalbestyrelse i 2010 besluttet en ny budgetmodel for alle kommunens plejehjem. Problemet ifølge Bjarne Johnsen er bare, at forvaltningen aldrig førte modellen ud i livet. Det prøver kommunen nu at dække over, er holdningen i Lions Park Birkerøds bestyrelse.

  • Bestyrelsen for Lions Park Birkerød har ikke kunne få oplyst, hvilke »uregelmæssigheder« kommunen har fundet i økonomien. Tværtimod har bestyrelsen mistanke om, at Rudersdal Kommune ønsker Lions Park i Søllerød og Lions Park i Birkerød lagt under samme bestyrelse, så den gode økonomi i Birkerød kan dække de underskud, der har været i søsterhuset i Søllerød.

  • Administrator i Lions Park Birkerød, advokat Bjarne Johnsen, beskylder kommunen for mafialignende metoder ved at prøve at splitte bestyrelsen med en skræmmekampagne om økonomisk ansvarspådragelse for bestyrelsesmedlemmerne.

arrow Kommune griber ind: Mangelfuld håndtering af Corona på plejecenter
06. november 2020 kl. 06:06 Opdateret: kl. 18:26
arrow Vred borgmester: Beskyldninger er grebet ud af luften
02. november 2020 kl. 06:45 Opdateret: kl. 22:30
arrow Lions-administrator skruer bissen på overfor Rudersdal Kommune
02. november 2020 kl. 04:18 Opdateret: kl. 22:29
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?