17. december 2017
Butikschef i Rema 1000 Morten Møldrup Pedersen (t.h.) er glad for at have den syriske flygtning Tarek Alomar i sin butik. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Butikschef i Rema 1000 Morten Møldrup Pedersen (t.h.) er glad for at have den syriske flygtning Tarek Alomar i sin butik. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storsmilende syrisk flygtning på vej mod fast job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storsmilende syrisk flygtning på vej mod fast job
Opdateret 20. april 2017 kl. 10:01
Rudersdal - 20. april 2017 kl. 06:54
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 39-årige Tarek Alomar, der er flygtet fra krigen Syrien, ser hverdagen i dag markant anderledes ud, end den gjorde i hjemlandet. I Syrien arbejdede familiefaren som advokat, mens han i Danmark, hvor han bor i Nærum, går på den såkaldte integrationsuddannelse, som blandt andet har medført, at han nu arbejder i den lokale Rema 1000.

Derudover går han i sprogskole for at lære dansk, og efter cirka to år virker han ganske fortrolig med sproget. Det bemærker Morten Møldrup Pedersen, der er butikschef i den Rema 1000, hvor Tarek Alomar arbejder.

- Det har været en fornøjelse at modtage Tarek, som kunne to ord dansk, da han kom, og som taler stort set flydende i dag, hvor han har været i butikken i cirka et år, fortalte butikschefen onsdag eftermiddag, hvor kommunens Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalg var på besøg i butikken.

- Vi er super glade for Tarek, for han er aldrig sur. Som i aldrig. Han smiler altid, siger Morten Møldrup Pedersen , der næsten med sikkerhed kan sige, at Tarek Alomar kan få fast arbejde i hans Rema 1000, når han er færdig med integrationsuddannelsen.

- Man kan selvfølgelig aldrig garantere noget, men der skal virkelig gå meget galt, hvis ikke han får fast arbejde hos mig. Om ikke andet så på grund af den person han er. Han kommer her med hatten i hånden og vil bare ind på det danske arbejdsmarked, koste hvad det vil. Der er ingen opgaver, der er for fine til Tarek. Han laver, hvad han bliver sat til, og han tager imod alle opgaver med kyshånd, siger butikschefen.

For den 39-årige syriske advokat, der bor med sin kone og sine to børn i Nærum er glæden og stoltheden ved at have et arbejde stor.

- Jeg er meget glad, for jeg føler mig selvstændig, og jeg kan ikke bare sidde derhjemme og ikke lave noget. Det er meget vigtigt for mig at have et job, siger en storsmilende Tarek Alomar, der gerne vil blive og skabe sin fremtid i Danmark.

- Jeg drømmer om at komme til at læse jura i København, så jeg også kan arbejde som advokat i Danmark, siger Tarek Alomar.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk