12. december 2019
Violinisten Christine Pryn med John Ehde (cello) og Manuel Esperilla (keyboard) fra Rudersdal Kammersolister, der åbner Rudersdal Sommerkoncerter søndag den 11. august klokken 15.00 på  Næsseslottet.
gallery icon

Se billedserie

Violinisten Christine Pryn med John Ehde (cello) og Manuel Esperilla (keyboard) fra Rudersdal Kammersolister, der åbner Rudersdal Sommerkoncerter søndag den 11. august klokken 15.00 på Næsseslottet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommermusik med østenvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommermusik med østenvind
Rudersdal - 10. august 2019 kl. 06:23
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu begynder de igen. Det er blevet en tradition, og en rigtig god en af slagsen her lige i kølvandet på sommerferien. Vi taler naturligvis om Rudersdal Sommerkoncerter, der åbner for striben af gode oplevelser i morgen, søndag, hvor Rudersdal Kammersolister byder på musikalsk østenvind - udendørs på plænen foran Næsseslottet i Holte. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

På programmet er blandt andet Shostakovich' store klavertrio nr. 2, som blev til under dramatiske omstændigheder.

- 2. Verdenskrig rasede, og han havde lige mistet sin nærmeste ven. Det udløste en kraftig depression hos Shostakovich, der måtte udvise en enorm viljestyrke for at færdiggøre trioen, fortæller kammersolisternes cellist, John Ehde, der selv er blevet undervist af cellovirtuosen Rostropovich

John Ehde fortsætter:
- Rostropovich sammenlignede Shostakovich' musik med de store industrimaskiner, som med al deres maskinkraft bare bliver ved og ved.

Violinist Christine Pryn supplerer:

- Musikken har en ubønhørlig og næsten umenneskelig viljestyrke, som forenes med en isnende skønhed. Man bliver virkelig grebet af det, det er så meget større end en selv, og dagligdagens trakasserier synes ubetydelige ved siden af.

Årets internationale festivalkomponister er ægteparret Elena Firsova og Dmitri Smirnov, der mødte hinanden på konservatoriet i Moskva. Siden blev de bandlyst af styret, og siden 1991 har de boet i London. Deres musik spilles verden over af store orkestre som Chicago Philharmonic og Royal Concertgebouw Orchestra.

- Den danske festivalkomponist er Nicklas Schmidt, der som den eneste dansker har gennemført uddannelsen som komponist ved konservatoriet i Skt. Petersborg. Han har bl.a. stor succes som filmkomponist og er pt aktuel med Unge Astrid, fortæller Christine Pryn, der udover at være violinist er idékvinden bag og primus motor for Rudersdal Sommerkoncerter.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...