16. december 2017
Klamme toiletter på skolerne får eleverne til at holde sig fra at bruge dem, og det går ud over trivslen. Det gøres der nu noget ved. Her er det et billede fra Toftevangskolen i Birkerød i fredags. Foto: Allan Nørregaard
Klamme toiletter på skolerne får eleverne til at holde sig fra at bruge dem, og det går ud over trivslen. Det gøres der nu noget ved. Her er det et billede fra Toftevangskolen i Birkerød i fredags. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoletoiletter opdateres for mere trivsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoletoiletter opdateres for mere trivsel
Rudersdal - 20. marts 2017 kl. 05:37
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ulækre toiletter kan have en negativ effekt på skoleelevers trivsel, og selvom skoleelever i Rudersdal Kommune generelt ligger i top med trivsel, ligner de på dette punkt mange andre danske elever.

Over 60 procent af eleverne i kommunen synes således, at skoletoiletterne hverken er pæne eller rene. Det viser kommunens elevtrivselsundersøgelsen fra 2016.

Nu lytter Børne- og Skoleudvalget til elevernes utilfredshed og bruger tre millioner kroner på at renovere toiletterne for tre millioner kroner. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen har gennemgået samtlige skoletoiletter, og 42 procent skal udskiftes eller renoveres. Det betyder, at der bl.a. installeres nye kummer og vandhaner, der skal forbedre hygiejnen på skoletoiletterne.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Randi Mondorf (V), er glad for moderniseringen og understreger, at udskiftningen ikke kommer til at stå alene.

- Moderne og hygiejniske toiletforhold er vigtige for elevernes trivsel, og derfor udskifter vi elevtoiletter og sørger samtidig for bedre vandhaner og lamper. Næste skridt bliver at styrke skolernes lokale initiativer for god toiletskik. Mange elever ved godt, hvordan man skal gå på toilettet på en måde, så det ser ordentlig ud for den næste bruger, men det kniber stadig for nogle. Derfor bliver sundhedsplejersker og elevråd involveret i at dele viden og gode råd til, hvordan toiletter skal holdes rene fremover, siger Randi Mondorf.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk