21. november 2017
Konceptet »Leg med streg, der er udviklet af Kræften Bekæmpelse kommer nu til skoler i Rudersdal, og pointen er at få skolebørnene til at bevæge sig mereFoto: Kræftens Bekæmpelse
Konceptet »Leg med streg, der er udviklet af Kræften Bekæmpelse kommer nu til skoler i Rudersdal, og pointen er at få skolebørnene til at bevæge sig mereFoto: Kræftens Bekæmpelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebørn skal bevæge sig mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebørn skal bevæge sig mere
Rudersdal - 18. oktober 2017 kl. 06:17
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolebørnene i Rudersdal Kommune kan glæde sig til endnu mere leg og bevægelse i undervisningen, da kommunen har indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet »Leg på streg«. Kommunen tilbyder, som en af landets første, konceptet »Leg på streg« til alle kommunens skoler. Meningen med »Leg på streg«, der er udviklet af Kræftens Bekæmpelse, er at koble læring og bevægelse i udendørsaktiviteter, skriver kommunen i pressemeddelelsen. »Leg på streg« er et redskab, der hjælper lærere og pædagoger med at opfylde skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse. Gennem forskellige aktiviteter kobler »Leg på streg« læring og bevægelse på farverige tal- og bogstavsbaner, som males i skolegården ved hjælp af plastskabeloner og spraymaling.

-Vi er glade for at kunne tilbyde »Leg på streg« til alle vores skoler. Vi arbejder målrettet på at opfylde skolereformens krav om bevægelse, og med »Leg på streg« får skolerne et godt og gennemprøvet værktøj. Desuden ved vi også fra forskningen, at bevægelse styrker både indlæring, trivsel og sundhed, siger Martin Tinning, der er chef for Skole og Familie i Rudersdal Kommune, ifølge Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Sammenhængen mellem bevægelse og sundhed er også grunden til, at Kræftens Bekæmpelse har udviklet »Leg på streg«. Fysisk aktivitet kan nemlig være med til at forebygge livsstilssygdomme som for eksempel kræft. Kræftens Bekæmpelses arbejde tager afsæt i forskningen, som viser, at en tidlig indsats i barnets liv øger chancerne for gode og sunde vaner senere livet.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk