23. oktober 2018
Bilisterne advarede hinanden »som gale«, da Nordsjællands Politi tirsdag eftermiddag lavede fartkontrol foran Sjælsøskolen i Birkerød. Det er faktisk ulovligt, oplyser politiet. Trods bilisternes advarsler til hinanden, var der seks, der fik et klip i kørekortet og en større bøde. Foto: Lars Sandager Ramlow
Bilisterne advarede hinanden »som gale«, da Nordsjællands Politi tirsdag eftermiddag lavede fartkontrol foran Sjælsøskolen i Birkerød. Det er faktisk ulovligt, oplyser politiet. Trods bilisternes advarsler til hinanden, var der seks, der fik et klip i kørekortet og en større bøde. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks klip og en vild overhaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks klip og en vild overhaling
Rudersdal - 10. januar 2018 kl. 16:12
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En bilist foran Sjælsøskolen i Birkerød var lige ulovligt frisk, da han tirsdag eftermiddag foretog en overhaling via en venstresvingsbane. For det første var overhalingen hasarderet.

For det andet blev den foretaget lige for næsen af en betjent fra Nordsjællands Politi, der stod foran skolen fra klokken 14.50 til 16.55. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Politiet har i denne uge fokus på færdsel foran landets skoler, og selvom Nordsjællands Politi mange gange har stået foran lige netop Sjælsøskolen, så blev det til klip i kørekortet til seks bilister.

- Der er en hastighedsgrænse på 50 kilometer i timen, og den hurtigste, jeg målte kørte 81 kilometer i timen. Det er grotesk. Bilisten har jo ingen jordisk chance for at kunne nå at bremse, hvis et barn pludseligt kommer cyklende ud på vejen foran skolen. Det kan lynhurtigt koste et ungt menneskeliv, og det er derfor, vi står her, fortæller politiassistent Henning Nielsen fra færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Han bemærker, at der blev udskrevet seks klip til trods for, at mange bilister advarede hinanden ved at blinke »som gale« til hinanden med forlygterne.

Til den form for advarsler siger leder af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi, vicepolitiinspektør Kim Bruun:

- Det er jo fint, at man advarer hinanden, hvis det betyder, at farten generelt bliver sat ned. Men jeg synes, at man skal tænke over, om det er en god idé at advare andre bilister, der vælger at køre for stærkt uden hensyn til, at de passerer en skole med unge trafikanter. Jeg vil jo sige, at det er bedre, hvis bilisten, der kører for stærkt får en advarsel i form af en bøde eller et klip i kørekortet frem for en dag måske at være skyld i en alvorlig ulykke, fordi vedkommende bliver ved med at køre for stærkt, siger Kim Bruun.

Han oplyser, at det rent faktisk er ulovligt, når bilister blinker til hinanden på grund af en fartkontrol.

- Når man blinker er det et faresignal om, at der måske er sket en ulykke eller lignende. En fartkontrol er altså ikke en fare, og unødigt brug af at blinke kan faktisk give en bøde på 1000 kroner, advarer Kim Bruun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk