20. november 2019
Fra venstre ses Anne Rosengaard Jørgensen, Ann-Mari Rasmussen, Nana Andersen, Inger Tribler, Birte Mathisen og Bjarne Leth Nielsen fra Nordsjællandske keramikere, der frem til den 30. juni udstiller »Ler med dialog« i Birkerød Gl. Præstegård. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre ses Anne Rosengaard Jørgensen, Ann-Mari Rasmussen, Nana Andersen, Inger Tribler, Birte Mathisen og Bjarne Leth Nielsen fra Nordsjællandske keramikere, der frem til den 30. juni udstiller »Ler med dialog« i Birkerød Gl. Præstegård. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Her er tidens temaer i keramik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Her er tidens temaer i keramik
Opdateret 21. juni 2019 kl. 06:37
Rudersdal - 21. juni 2019 kl. 04:49
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er dybde og formelighed i Birkerød Gl. Præstegårds aktuelle udstilling, der åbner i dag fredag den 21. juni. Alvorlige temaer tages under både seriøs og humoristisk behandling. Emnerne er kvinders rettigheder, klimaforandringer, krig, samhørighed og sammenhold samt dialog ud fra en kunstnerisk betragtning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Udstillingen har derfor også fået overskriften »Ler med dialog«, og seks kunstnere leverer indholdet. Det er Inger Tribler, Ann-Mari Rasmussen, Bjarne Leth Nielsen, Anne Rosengaard Jørgensen, Nana Andersen og Birte Mathisen, der alle er medlemmer af foreningen »Nordsjællandske Keramikere«.

I udstillingen møder publikum både kroppe og ansigter, smukke, abstrakte former og keramik med budskaber. Isen, der smelter som følge af klimaforandringerne, en bombet syrisk by, hvor enkelte ofre står tilbage i ruinerne og keramiske figurer, der bærer våben til brug, når argumenterne slipper op.

- Vi har arbejdet med disse temaer, som, vi mener, er tankevækkende og relevante. Hvordan er vi i dialog, og hvordan interagerer vi med hinanden? Publikum må gerne stoppe op og tænke lidt over disse ting, når de går rundt i udstillingen, siger Anne Rosengaard Jørgensen, inden Nana Andersen tager ordet:

- Dialog og debat er godt. Vi bliver klogere, når vi bliver præsenteret for forskellige vinkler af et tema eller et emne. Det bliver man i udstillingen, påpeger hun.

Alle seks keramikere vil være med ved ferniseringen, og i hele udstillingsperioden vil de minimum også være to til stede til dialog med præstegårdens gæster og publikum.

Der holdes fernisering fredag den 21. juni fra klokken 14.00 til 18.00, hvor der serveres et glas cava. Herefter er udstillingen åben til og med den 30. juni - alle dage fra klokken 11.00 til 16.00 - undtagen mandag, hvor den gamle præstegård er lukket.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 21. juni.