28. juli 2021
Fredag fik Birkerød Gymnasiums nye rektor Claus Reinholdt Campeotto endelig - efter næsten et halvt års ansættelse - sin tiltrædelsesreception, som var blevet udskudt grundet corona-restriktioner. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Fredag fik Birkerød Gymnasiums nye rektor Claus Reinholdt Campeotto endelig - efter næsten et halvt års ansættelse - sin tiltrædelsesreception, som var blevet udskudt grundet corona-restriktioner. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDERNE: Ny rektor er pandemiekspert: Nu fik han endelig sin indsættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE BILLEDERNE: Ny rektor er pandemiekspert: Nu fik han endelig sin indsættelse

Som ekspert i pandemier har Claus Reinholdt Campeotto, der er ny rektor på Birkerød Gymnasium, nok bedre end de fleste kunnet forstå de mærkelige tider, vi lever i. Nu har rektoren endelig fået sin indsættelsesreception.

Opdateret 07. juni 2021 kl. 09:17
Rudersdal - 06. juni 2021 kl. 17:14

Af Joram G. Menzer

Det var nok i virkeligheden rektor på Birkerød Gymnasium (BG) Claus Reinholdt Campeotto, der ved sin egen indsættelsesreception fredag eftermiddag, bedst fik sat ord på den tid, vi lever i.

- Vi skal huske at nyde de her stunder, som vi har fået tilbage, lød det fra den nye rektor, mens han kiggede ud over de cirka 100 fremmødte personer, der kunne glæde sig over varmt vejr, kolde drikkevare og fredagsstemning.

At bruge betegnelsen "ny" om rektor Claus Reinholdt Campeotto er nok lidt af en tilsnigelse, idet han overtog jobbet efter Anders Kloppenbporg i starten af januar.

"Det her kaldes i øvrigt en reception?", sådan lød det spøgefuldt fra BG's nye rektor Claus Reinholdt Cempeotto fra talerstolen. Det lod dog til, at de fleste faktisk godt kunne huske, hvordan det var at være til sådan en reception. Foto: Allan Nørregaard

En officiel indsættelsesreception har dog ladet vente på sig grundet corona-restriktioner.

Men fredag var tiden altså endelig kommet, og med undtagelse af de mundbind gæsterne var pålagt at bære indendørs, ville man næsten være tilgivet for, hvis man for en stund glemte det meste om coronapandemien.

Solen skinnede, jazzen spillede, fadøllen flød og gæsterne smilede - og når de var udendørs, hvor mundbindet kunne lægges til side, kunne man endda se det!

Når der ikke var taler, flød rolige jazztoner gennem luften og satte den helt rette stemning for fredagens receptoion. Foto: Allan Nørregaard

Det lod med andre ord til, at de fleste faktisk godt kunne huske, hvordan man hygger sig og glemmer den pandemi, der har ændret vores verden det seneste halvandet års tid.

Skulle nogen alligevel have glemt, hvad det egentlig var de deltog i, havde Claus Reinholdt Campeotto tidligere i sin tale - med et smil - været behjælpelig:

- Jeg er glad for, at endelig lykkedes for os at samles...det her kaldes i øvrigt en reception...man skal nogle gange lige anstrenge sig for at huske, hvordan det var, før den her ret sære tid, lød det fra rektoren.

Claus Reinholdt Campeotto tiltrådte stillingen som rektor på BG efter Anders Kloppenborg i straten af januar. Vi skulle helt frem til juni, før der endelig var mulighed for at forsamles og fejre indsættelsen af den nye rektor. Foto: Allan Nørregaard

Receptionen bød derudover på de sædvanlige skåltaler; alle var glade, glædede sig til samarbejdet, og rektoren blev begavet med dette og hint.

Mest interessant af disse var måske talen fra BG-elev Freja Sandfuss, idet sådan en skole jo alt andet lige er skabt for elevernes skyld.

Freja Sandfuss kunne blandt andet citere fra BG's stillingsopslag, fra da en ny rektor skulle findes, at der blev efterlyst en rektor, som kunne se samspillet og samværet med eleverne som en vigtig opgave. En opgave som Freja Sandfuss med sit hidtidige kendskab til Claus Reinholdt Campeotto kunne konstatere, at han tog seriøst.

- Fra første gang jeg mødte dig har jeg haft den inderlige følelse af, at du har den lyst, og du engagerer dig i eleverne, lød det blandt andet fra Freja Sandfuss, der også følte sig overbevist om, at BG går en god fremtid i møde med Claus Reinholdt Campeotto ved roret.

- Jeg er sikker på, at det nok skal gå rigtig godt, og det mener jeg virkelig. Hvis jeg var en elev, der skulle gå her mange år endnu, så ville jeg i hvert fald ikke være bekymret for, at det hele nok skal gå - og det mener jeg virkelig, det er ikke bare noget, jeg siger for at være sød, sagde Freja Sandfuss.

BG's vicerektor, Lone Häckert, havde forinden sat et par ord på den - mildest talt - mærkelige tid, som Claus Reinholdt Campeotto er tiltrådt som rektor i.

- Vi havde glædet os til at vise dig et blomstrende BG, men det var jo ikke det, du fik at se, sagde Lone Häckert med henvisning til, at der stort set ikke var hverken elever eller lærere på skolen, da den nye rektor begyndte.

- Men det kommer nu med coronaens tilbagetog og vaccinens indtog, så din tid med eleverne og lærerne kommer for alvor nu, men det har været en mærkelig start, konstaterede Lone Häckert.

BG's vicerektor, Lone Häckert, holder tale for den nye rektor. Foto: Allan Nørregaard

Hvis man har studset over den nye rektors efternavn - Campeotto - ja, så er den altså god nok. Det stammer fra entertaineren med fornavnet Dario, hvis datter, Claudia, Claus Reinholdt Campeotto er gift med. Foto: Allan Nørregaard

Men måske er Claus Reinholdt Campeotto bedre rustet til at sætte sig i stolen under netop de omstændigheder, end så mange andre ville være. Det påpegede Frank Edelmann Christensen, der er formand for Birkerød Gymnasiums bestyrelse.

- Du blev ansat på BG i den mest mærkelige tid i nyere historie; midt under en pandemi. Men der er det særlige ved Claus, at han faktisk er ekspert i pandemi-historie. Claus har i sin studietid skrevet opgaver om og studeret pandemier. Han har skrevet opgave i 90erne om den demografiske katastrofe pesten, som ramte på tværs af alle sociale skel. Pesten ændrede vores samfund totalt, så man må sige, at du om nogen har en historisk viden til at gå ind og løse en uddannelsesudfordring i denne mærkelige tid, sagde Frank Edelmann Christensen, der dog også fremhævede Claus Reinholdt Campeottos faglige baggrund.

- Du har prøvet en hel palet af meget forskellige gymnasier i Danmark, og den baggrund passer perfekt til den komplekse stilling, det er at være rektor på BG med både stx, hf, ib og kostskole, lød det fra Frank Edelmann Christensen.

Formanden for BG's bestyrelse, Frank Edelmann Christensen, kunne blandt andet oplyse de fremmødte om den forholdsvis kuriøse omstændighed, at Claus Reinholdt Campeotto er ekspert i pandemier, idet han har skrevet opgaver om og studeret dem. Foto: Allan Nørregaard

Vejret var med arrangørerne, idet fredagens reception kunne foregå udendørs, så man slap for at bære mundebind, hvilket var pålagt, når man var indendørs. Foto: Allan Nørregaard

Claus Reinholdt Campeotto blev budt behørigt velkommen til jobbet som ny rektor på BG - et job han startede i for snart et halvt år siden. Foto: Allan Nørregaard

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?