21. juni 2021
Socialdemokraternes gruppeformand, Kristine Thrane, opfordrer til at bevare den gode tone i debatten om skolesammenlægninger. Det gør hun efter en række personlige angreb mod hende i mails og på de sociale medier. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Socialdemokraternes gruppeformand, Kristine Thrane, opfordrer til at bevare den gode tone i debatten om skolesammenlægninger. Det gør hun efter en række personlige angreb mod hende i mails og på de sociale medier. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Vi kæmper for den gode skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

S: Vi kæmper for den gode skole
Rudersdal - 20. oktober 2019 kl. 19:52
Af Lars Sandager Ramlow

Dum, arrogant, usympatisk og det, der er værre. Kristine Thrane er rystet over den hårde tone i debatten om en ny skolestruktur, hvor hun har været nævnt på de sociale medier og i de mange mails, hun har modtaget:

arrow Læs også: Lokallisten om ny skolestruktur: - Der er en anden løsning

- Jeg er blevet bombarderet... ja nogle vil kalde det spammet til med mails i den seneste tid. Alene i døgnet efter, at De Konservative og Lokallisten valgte at springe fra den aftale, vi ellers havde indgået, modtog jeg mere end 100 mails og beskeder på de sociale medier, hvor jeg blev lagt under et gevaldigt pres, for at jeg og Socialdemokratiet skulle skifte holdning til skolesammenlægningerne. Indlæggene var meget forskellige, men der var flere, der var over stregen og blev meget personlige. Det var ubehageligt, og det, synes jeg ikke, er ok, fortæller Kristine Thrane i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Hun er formand for den socialdemokratiske gruppe i Rudersdal Kommunalbestyrelse og sidder blandt andet som medlem af Børne- og skoleudvalget.

- Jeg er faktisk lidt rystet over, hvad nogle kan finde på at skrive, og hvor mange udsagn, der ikke har hold i virkeligheden. Blandt andet bliver jeg beskyldt for at ville smadre Rudersdals skolevæsen... Så er det jeg tænker... Hvorfor i al verden skulle jeg ønske det. Jeg er socialdemokrat, og siden jeg blev valgt, har jeg kæmpet for flere midler til Rudersdals skoler, og i Socialdemokratiet har vi været klar til at sætte skatten op i kommunen, så vi kunne få flere penge at råde over - blandt andet til skolerne.

Kapacitet og prognoser

Frederiksborg Amts Avis har mødt Kristine Thrane foran Ny Holte Skole, som tænkes sammenlagt med Dronninggårdskolen.

- Det ville da have været nemt og dejligt, hvis vi bare kunne køre videre som i dag, men vi har desværre ikke børn nok til at fylde skolerne i Rudersdal. I øjeblikket har vi en overkapacitet på mere end 1000 elever. Samtidig kan vi se, at børnetallet falder de kommende år. Det viser både prognoser fra Danmarks Statistik og kommunens vurdering, hvor endnu flere parametre er indregnet. Og ser vi på prognoserne, så er det rigtigt, at de siger, at børnetallet stiger igen, så det er på niveau i 2031... Men niveau er altså stadig en overkapacitet på over 1000 elever, forklarer Kristine Thrane, mens hun viser den graf, der også kan ses her i artiklen.

Lars Sandager Ramlow

Lytter og samarbejder

Kristine Thrane peger i den forbindelse på, at Socialdemokratiet i Rudersdal kun har fire pladser ud af 23 i kommunalbestyrelsen.

- Økonomien er allerede udfordret på flere skoler, for antallet af elever og de midler skolerne råder over hænger sammen. Derfor vil flere skoler blive yderligere udfordret, hvis vi bare lader stå til, og når børnetallet falder yderligere. Det vil gå ud over kvaliteten. Den strukturændring, der er lagt op til, er i vores øjne den bedste måde til at bevare den gode kvalitet og standard på skolerne, samtidig med at den vil give flere penge til undervisningen. Det er faktisk god socialdemokratisk politik.

- Vi bor i en blå kommune, og socialdemokratiet har her valgt at indgå i et samarbejde, så vi kan få indflydelse og trække tingene i en mere rød retning med fokus på varme hænder, social retfærdighed, mere miljøvenlige løsninger osv.

Kristine Thrane holder en kort pause:

- Vi bliver i øjeblikket beskyldt for ikke at lytte til borgerne i debatten om en ny skolestruktur. Jeg kan love dig for, at det har vi gjort. Vi har lyttet rigtig meget til borgerne, og derfor vil vi afsætte flere penge til processen, flere penge til ledelse, og igangsætte en masterplan, hvilket har været et stort ønske fra skolebestyrelsesformændene. Vi har lyttet til lærerene, som siger at skolerne er trængt økonomisk, og at vi ikke bare kan lade stå til. Vi vil lave bedre klassedannelser ved skolestart og ved udskolingsstart. Det har aldrig været formålet, at bryde klasser op undervejs eller flytte børn rundt mellem matrikler i indskolingen, understreger den socialdemokratiske gruppeformand.

Tarveligt af L og K

Kristine Thrane peger på, at der kommunalt har været arbejdet med en ny skolestruktur i over et år. Der har været borgermøder og en høringsfase, men indtil nu har der ikke været idéer eller ændringsforslag, der kan løse skolernes udfordringer de kommende år.

- Lokallisten og De Konservatives seneste forslag løser desværre ingenting. Forslaget går fuldstændigt imod anbefalingerne i strukturudvalget, hvor noget at det vigtigste var at styrke skolerne fagligt - især i udskolingen. Med L og Ks forslag vil der til næste år være fem skoler, der kun kan oprette én 0-klasse. Al forskning viser at et-sporede skoler ikke er godt for fagligheden, det er heller ikke godt for skolerne økonomi, og det er heller ikke, hvad eleverne ønsker. Derudover synes jeg, at det er en tarvelig måde, Lokallisten og De Konservative har ageret på. De kommer i sidste øjeblik med deres forslag og melder det ud via facebook. Det er ikke ordentligt, og det er ikke sådan, vi plejer at samarbejde.

Kristine Thrane slutter:
- Jeg har lyttet meget til mine omgivelser og til forældrenes bekymringer. Jeg håber, at folk også lytter til det, jeg siger, og ikke kun forvrænger det, og så håber jeg på en god dialog fremadrettet. Jeg er ikke sat i verden for at forringe vores skolevæsen. Socialdemokratiet og jeg kæmper faktisk for det modsatte.

arrow Omtalt bilag: Her er kriterier for optagelse på skolerne i Rudersdal
21. oktober 2019 kl. 20:52 Opdateret: kl. 15:00
arrow Kort om den nye skolestruktur i Rudersdal
21. oktober 2019 kl. 05:33 Opdateret: kl. 14:18
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?