26. maj 2020
Sådan ser fire guldsmil ud. Fra venstre mod højre er det Sara Milters fra Hellerup, Katrine Jensen fra Maribo, Stella Glüsing Winther fra Holte Roklub og Anne Find Hansen fra Vallensbæk jubler efter sejren i firerkajak ved Olympic Hopes i Bratislava i Slovakiet. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser fire guldsmil ud. Fra venstre mod højre er det Sara Milters fra Hellerup, Katrine Jensen fra Maribo, Stella Glüsing Winther fra Holte Roklub og Anne Find Hansen fra Vallensbæk jubler efter sejren i firerkajak ved Olympic Hopes i Bratislava i Slovakiet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Olympisk håb fra Holte Roklub vinder guld Slovakiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olympisk håb fra Holte Roklub vinder guld Slovakiet
Rudersdal - 16. september 2019 kl. 14:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev en gylden aftenstund for 16-årige Stella Glüsing Winther fra Holte Roklub i Slovakiets hovedstad Bratislava søndag aften.

Sammen med tre landsholdskammerater vandt hun nemlig guld i firer-kajak over 200 meter ved Olympic Hopes, hvor olymiske håb fra 36 lande dystede om medaljer på en biflod til Donau i Slovakiet.

Sammen med klubkammeraten fra Holte Roklub Johanne Bisgaard havde Stella Glüsing Winther kvalificeret sig til Ungdoms-OL, som stævnet også kaldes.

Blot 35,56 sekunder tog det de fire kajaktalenter fra Holte Roklub, Maribo, Hellerup og Vallensbæk kajakklubber at ro de 200 meter i deres firer-kajak i aldersklassen for 16 og 17-årige.

Den meget hurtige tid sikrede dem den eftertragtede guldmedalje i hård konkurrence fra blandt andre Tyskland og Portugal, som vandt sølv og bronze.

- Det var en fed finale med stor spænding. Vi fire ror godt sammen, så vi vidste vi havde gode chancer for at blande os i toppen, hvis vi holdt hovedet koldt, siger Stella Glüsing Winther.

Hun uddyber:

- Det var stævnets absolut sidste heat, og det lå i baghovedet, at hvis vi vandt ville medalje-ceremonien betyde, at vi ville få svært ved at nå vores fly i Wien. Heldigvis fik vi lukket og slukket i Bratislava med fanfare og guld om halsen.

Historien vil i øvrigt vide, at de fire roere nåede deres fly.

Den anden talentfulde Holte-roer Johanne Bisgaard på 15 år stillede op i flere discipliner nemlig 1000-, 500- og 200-meter i ener- og toer-kajak. Hun gik videre fra de indledende heats i flere af disciplinerne og kan således sige, at hun er blandt de 36 hurtigste i verden i sin aldersklasse.

Efter Olympic Hopes kan Stella Glüsing Winther ud over guldmedaljen desuden bryste sig af at være verdens syvende hurtigste over 200 meter i ener-kajak, idet hun kom ind i tiden 43,74. Her var det en roer fra Ungarn som vandt U16-aldersklassen.

Stella Glüsing Winther kvalificerede sig desuden - sammen med tre andre danske roere - til finalen i firer-kajak over 500 meter - her kom de ind på en femte plads.

I alt deltog 858 atleter fra 36 lande over hele verden - blandt andet Japan, Australien og Canada, men også store europæiske kajak-nationer som Ungarn, Tyskland og Frankrig.

Fra Danmark deltog i alt 25 roere, og det blev samlet set til 13 medaljer ved Olympic Hopes.

De to roere fra Holte Roklub kan i øvrigt tage det lidt roligt med træningen på Furesøen og Bagsværd i de kommende uger. Olympic Hopes er således sæsonens allersidste stævne, og sammen med deres øvrige klubkammerater har de haft en lang stævnesæson med blandt andet Nordiske Mesterskaber og Danmarksmesterskaber.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?