29. juli 2021
Området ved Wesselsmindevej bliver af beboer Ole Madsen (tv) beskrevet som en fredelig oase. Ny plan vil ændre områdets karakter, siger nabo Klaus Weile (th). Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Området ved Wesselsmindevej bliver af beboer Ole Madsen (tv) beskrevet som en fredelig oase. Ny plan vil ændre områdets karakter, siger nabo Klaus Weile (th). Foto: Mikkel Brøgger Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye planer for Nærum-område bekymrer naboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye planer for Nærum-område bekymrer naboer

En udvidelse af Døvblindehuset og en ændring af område fra landzone til byzone vækker bekymring på Wesselsmindevej, hvor naboer savner diskussion af, hvad Rudersdal Kommune vil med området

Rudersdal - 13. januar 2021 kl. 11:45
Af Mikkel Brøgger Petersen

Fra Wesselsmindevej kigger man fra én af de ikoniske røde porte ind til Dyrehaven, panorerer over det fredede kolonihavehusområde De Ovale Haver og over til en anden rød port.

"En fredelig oase, som er omgivet af fredet arealer," som beboer på Wesselsmindevej, Ole Madsen, beskriver det.

På vejen ligger også Døvblindehuset, et døgntilbud til døvblindefødte unge og voksne. Og snart skal politikerne beslutte, om huset skal have lov til at udvide stedets 610 kvadratmeter med nye boliger, fællesfaciliteter og flere parkeringspladser på 735 kvadratmeter. Og om området skal ændres fra landområde til byområde.

Planerne møder modstand fra Ole Madsen og andre naboer. Og fra Konservative, som kalder det for "en glidebane".

Rudersdal Kommune har fået otte høringssvar i sagen, hvor flere ønsker, at området forbliver en landzone, og man undgår byudvikling.

Mere trafik og støj

Ole Madsen fortæller, hvilke negative konsekvenser han frygter, udvidelsen medfører.

"Vi naboer skal leve med de negative konsekvenser, så en virksomhed kan få en større forretning. Den ene konsekvens er trafik og støj, den anden er mere privatøkonomisk," siger han og uddyber:

"Døvblindehuset har én gang udvidet, og det medførte mere trafik og støj. Formålet er nu at udvide aktiviteterne, så det kan kun skabe trafik og støj. Og når man går fra landzone til byzone, risikerer man, at ejendomsskatten stiger. Husets værdi vil desuden falde, når der er så meget trafik og bebyggelse i området," siger han og bakkes op af Klaus Weile, der bor længere ned ad vejen.

"Området, der ligger om til fredede områder, bliver ændret og udbygget med denne plan, og det er det overordnede problem. Og de flere parkeringspladser vil skæmme området helt enormt. Det vil skabe en masse farlige situationer, når bilerne skal bakke ud og ind på vejen. Alt i alt vil det ændre områdets karakter," siger han.

Rudersdal Kommune vurderer, at den yderligere trafik ikke er af et væsentligt omfang. Og at planerne ikke vil have væsentlig indvirkning på miljøet.

Diskussion udeblevet

I et brev til Byplanudvalget om sagen skriver Klaus Weile, at han og andre indsigere føler sig affærdiget af forvaltingen med svar, der udelukkende henviser til baggrundsplaner og de lovlige muligheder.

"Vi tvivler ikke på lovligheden af lokalplanen og de underliggende sektorplaner, men vi vil gerne høre, om Byplanudvalget har diskuteret nødvendigheden af at ændre zonestatus og øge den trafikale belastning for en lille, lukket privat fællesvej, der grænser op til fredskov, dyrehaven og mølleådalen, og som dagligt bruges flittigt af mange gående og cyklende," skriver han.

Selv om en høring er foretaget, har Ole Madsen en følelse af, at projektet var besluttet, inden det kom i høring. Han savner en offentlig og politisk diskussion af, hvad man vil med et delvist fredet område i naturskønne omgivelser.

"Man får ikke en diskussion om, hvad man vil med området, ligesom borgerdiskussionen er udeblevet," siger han.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?