14. august 2020
Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen (K), der her sidder sammen med partikollega Christoffer Buster Reinhardt, glæder sig over udsigten til at kunne tilbyde borgere med en demenssygdom nye faciliteter i Ebberød.
Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen (K), der her sidder sammen med partikollega Christoffer Buster Reinhardt, glæder sig over udsigten til at kunne tilbyde borgere med en demenssygdom nye faciliteter i Ebberød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye boliger til borgere med demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye boliger til borgere med demens
Rudersdal - 01. juli 2020 kl. 15:58
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Social og Sundhedsudvalget samt Økonomiudvalget har sagt ja til at dedikere minimum 31 kommende ældreboliger i Ebberød til borgere med demens. Boligerne erstatter utidssvarende ældreboliger i Bofællesskabet Krogholmgård i Vedbæk, som lukker.

Formanden for Social og Sundhedsudvalget, Birgitte Schjerning Povlsen (K), er glad for, at Rudersdal Kommune kan forbedre boligforholdene for borgere med demens.

- Vi har i Rudersdal Kommune mange utrolig fine og velegnede plejeboliger til ældre. Krogholmgård har imidlertid haltet lidt efter blandt andet med for små rum. Så det er en stor glæde, at vi kan tilbyde beboerne nye og tidssvarende faciliteter i Ebberød, og at vi dermed får løftet boligforholdene for borgere med demenssygdomme, lyder det fra udvalgsformanden.

Omlægningen af ældreboligerne til boliger for borgere med demens sker på baggrund af anbefalinger fra kommunens projektgruppe for demensstrategiske indsatser, der har været nedsat siden 2019.

Projektgruppen har arbejdet med adskillige konkrete tiltag herunder et fokus på udvikling af demensvenlige boliger. Projektgruppen består af kommunale fagpersoner og repræsentanter for civilsamfundet - herunder formanden for Seniorrådet, Ib Hedegaard Sørensen, som også er begejstret for løsningen.

- Vi er meget tilfredse med, at vi med de kommende demensboliger i Ebberød vil forbedre boligforholdene for borgere med demens, og at det nu bliver muligt at få nye rammer, som lever op til den seneste udvikling, siger han.

Ib Hedegaard Sørensen henviser blandt andet til »Bryghuset - Svendborg Demensby«, hvor projektgruppen har været på studiebesøg og her blev inspireret af, hvordan Bryghuset har skabt demensvenlige rammer.

I Ebberød kan beboerne - i lighed med »Bryghuset, Svendborg Demensby« - indgå i en form for beskyttet »samfund« med café, værksted med mere. Plejeboligerne opføres desuden i fire små enheder med 9-13 boliger i hver, hvilket giver en overskuelighed og nærhed, som borgere med demens kan profitere af.

For at sikre kontinuitet og tryghed for beboere og medarbejdere vil ledelsen af Krogholmgård overgå til Botilbud Ebberød allerede allerede i dag. Det forventes at de nye demensvenlige boliger i Ebberød står parate til borgere i 2022.

Kort om demens
Ifølge Nationalt Videnscenter for Demens har 1100 borgere i Rudersdal Kommune aktuelt en demenssygdom.

Det er et tal, som om 20 år forventes at være steget til 1700.

Kilde: Rudersdal Kommune

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?