20. april 2019
Kraftig røg bredte sig mandag eftermiddag udover området omkring Henrikholms Allé i Vedbæk, hvor der var opstået ild under taget på denne bygning. Foto: Jens Kloppenborg-Skrumsager
Kraftig røg bredte sig mandag eftermiddag udover området omkring Henrikholms Allé i Vedbæk, hvor der var opstået ild under taget på denne bygning. Foto: Jens Kloppenborg-Skrumsager
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nybyggeri i flammer i Vedbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nybyggeri i flammer i Vedbæk
Rudersdal - 06. august 2018 kl. 20:32
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klokken 15.17 mandag gik alarmen hos Nordsjællands Brandvæsen med en melding om, at der var ild i taget på en af de helt nye bygninger på Henrikholms Allé i Vedbæk. Og hvad værre var - ilden var ved at brede sig til et nabotag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Brandvæsnet rykkede derfor ud fra stationen i Nærum med assistance fra Hørsholm, således at der i alt blev sendt fem store brandsprøjter, en drejestige og en indsatslederbil, hvor Erik Garfort sad bag rattet:

- Byggeriet er på tre etager, og det er stadig under opførsel. Håndværkerne havde lige lagt underpap på taget, og da vi kom frem, kunne vi se, at der var kraftig røgudvikling fra taget. Derudover sad der en tagdækker på taget, hvor han prøvede at få bugt med branden, fortæller Erik Garfort til avisen.

Tagdækkeren blev staks kaldt ned og tilset af brandfolkene, inden han for en sikkerheds skyld blev kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

- Branden udviklede sig meget voldsomt, og den hørte til i kategorien over rigtig besværlige opgaver. Ilden løb under taget, og vi kunne ikke komme til den. Derfor måtte vi have flere motorsave i gang, så vi kunne skære huller i taget og komme ind til flammerne, forklarer indsatslederen, der fortsætter:

- Vi var virkelig på arbejde, men det lykkes os at slukke branden, men taget er desværre totalskadet. Håndværkerne må starte forfra med taget og loftet på den øverste etage, og jeg er faktisk ikke klar over, hvor meget af det øvrige byggeri, der har taget skade.

Da slukningsarbejdet var klaret, blev Beredskabsstyrelsen fra Næstved tilkaldt med en stor kran.

- Vi havde brug for hjælp til at løfte hele taget, så vi kunne sikre os, at der ikke var brandreder, hvor gløderne ulmede, forklarer Erik Garfort til Frederiksborg Amts Avis.

Brandvæsnet kørte hjem lidt før klokken 20.30, og ifølge indsatslederen kom ingen til skade udover tagdækkeren, der blev tilset for røgforgiftning.

Branden opstod i forbindelse med svejsning af tagpappet på taget, hvor der blev brugt gasbrændere, oplyser indsatslederen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.