1. december 2020
Ved Matas i Nærum er der nu blevet opsat en ny hjertestarter. Den kan forhåbentligt være med til at redde liv i fremtiden. Pressefoto
Ved Matas i Nærum er der nu blevet opsat en ny hjertestarter. Den kan forhåbentligt være med til at redde liv i fremtiden. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny hjertestarter skal redde liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny hjertestarter skal redde liv
Rudersdal - 10. januar 2019 kl. 13:46
Af Joram G. Menzer

Hjerteforeningen estimerer, at cirka 39 borgere årligt rammes af hjertestop i Rudersdal. Nu får flere af dem mulighed for at overleve, idet foreningen og Matas på Nærumvænge Torv har opsat en døgntilgængelig hjertestarter på butikkens facade. Det oplyser Hjerteforeningen i en pressemeddelelse.

Den nye hjertestarter skal ifølge pressemeddelelsen øge trygheden og forbedre chancen for at overleve et hjertestop. Muligheden for at overleve afhænger nemlig i høj grad af, om et menneske i nærheden griber ind. En hjertestarter er et effektivt redskab til at kickstarte hjertet, men allerede ti minutter efter, hjertet er stoppet, har indsatsen ikke længere effekt. Nærhed til en hjertestarter er derfor essentiel.

Placeringen af den nye hjertestarter på Nærumvænge Torv er valgt ud fra en lav koncentration af døgntilgængelige hjertestartere i området, og butikspersonalet bliver uddannet til at anvende hjertestartere samt give hjertemassage, så de er klædt på til at yde førstehjælp, hvis uheldet er ude.

Hjertestarteren er finansieret af overskuddet fra salget af et populært gavevedhæng, som er designet i samarbejde med Hjerteforeningen i forbindelse med julen 2017. Den lokale butikschef i Matas, Nina Christoffersen, fortæller, at hun og medarbejderne er stolte af at kunne bidrage til at øge trygheden i Nærum og ikke mindst overlevelseschancerne ved hjertestop ved at gøre en hjertestarter tilgængelig døgnet rundt. Ifølge Hjerteforeningen er det nemlig vigtigt at gribe hurtigt ind ved et hjertestop.

- Sundhed og velvære har mange facetter lige fra kosttilskud til hjertestartere, og Matas i Nærum ønsker at påtage sig et ansvar for at sikre sundhed for danskerne gennem hele livet, siger Nina Christoffersen.

Hjertestarteren er det seneste resultat af et mangeårigt samarbejde mellem Hjerteforeningen og Matas. Siden 2007 har butikskæden doneret i alt 21,7 millioner kroner til Hjerteforeningen, lyder det i pressemeddelelsen. Størstedelen af midlerne er gået til forskning i kvinders hjerte-kar-sygdomme.

- Vi er glade for, at vores lange og gode samarbejde med Matas resulterer i, at der bliver sat en hjertestarter op på Matas på Nærumvænge Torv, siger Anne Kaltoft, der er administrerende direktør i Hjerteforeningen.

Hun supplerer:

- Christian Zohnesen, der er formand for Hjerteforeningen i Rudersdal, og jeg er begejstrede over, at indbyggerne i Nærum nu har en ekstra hjertestarter til rådighed og dermed er bedre rustet til at redde liv. For vi ved, at hvert minut tæller ved hjertestop.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?