26. januar 2021
Jacob Netteberg (R), der er opstillet i Nordsjællands Storkreds til folketingsvalget, manglede i 2017 én stemme for at være kommet ind i Rudersdal kommunalbestyrelse. Den oplevelse sidder i baghovedet på kandidaten, som derfor vil kæmpe hårdt for at komme på tinge. Foto: Lars Sandager Ramlow
Jacob Netteberg (R), der er opstillet i Nordsjællands Storkreds til folketingsvalget, manglede i 2017 én stemme for at være kommet ind i Rudersdal kommunalbestyrelse. Den oplevelse sidder i baghovedet på kandidaten, som derfor vil kæmpe hårdt for at komme på tinge. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nederlag sidder i baghovedet på folketingskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nederlag sidder i baghovedet på folketingskandidat
Rudersdal - 08. maj 2019 kl. 05:18
Af Joram G. Menzer

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag udskrev folketingsvalg, som skal afholdes onsdag den 5. juni, lød samtidig startskuddet på fire ugers valgkamp for de mange håbefulde kandidater.

arrow Læs også: OVERBLIK: Det sker fredag på valgkampens fjerde dag

Én af dem er Jacob Netteberg, der er bosat i Birkerød og stiller op for Det Radikale Venstre i Nordsjællands Storkreds.

Jacob Netteberg led ved kommunalvalget i 2017 et sjældent set bittert nederlag, og det sidder stadig i baghovedet på ham. Ved valget var han et mulehår fra en af de 23 pladser i Rudersdal kommunalbestyrelse, hvor han dog endte med at måtte se sig slået på målstregen.

- Til kommunalvalget manglede jeg én stemme i at komme ind, og den sidder altså i baghovedet, så valgkampen til Folketinget er ikke slut, før alle valgsteder er lukkede, siger Jacob Netteberg.

Ved valget i 2017 fik han præcis lige så mange stemmer som partikollega Kirstine Flarup Toftehøj, og pladsen blev derfor givet til vinderen af en lodtrækning, som blev forestået af borgmester Jens Ive (V).

En lodtrækning, der altså endte med, at Jacob Nettebergs navn blev liggende i posen, hvorfor Kirstine Flarup Toftehøj efterfølgende kunne kalde sig kommunalbestyrelsesmedlem.

Opstillingen til det kommende valg i Nordsjællands Storkreds kan desuden give Jacob Netteberg ekstra sved på panden.

- Jeg skal rundt i hele Nordsjælland, og det skal ske for egne midler. Jeg har ikke en bugende konto, så jeg har ikke råd til at købe bus-streamere eller avisforsider, og når ikke man har pengene, så må man lægge timerne. Så i de mørke timer skal der skrives debatindlæg, og i de lyse timer skal jeg ud og tale med vælgerne, siger Jacob Netteberg.

arrow Mette Frederiksen er rask igen og klar til valgkamp
09. maj 2019 kl. 19:05 Opdateret: kl. 19:06
arrow SF vil styrke vejledning og kigger på Holbæk-model
09. maj 2019 kl. 16:44 Opdateret: kl. 16:44
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?