19. oktober 2019
Falkens bolig placeret i et af de tre egetræer der står i en lille gruppe på Nørrevangssletten. Måske er der unger på vej...
gallery icon

Se billedserie

Falkens bolig placeret i et af de tre egetræer der står i en lille gruppe på Nørrevangssletten. Måske er der unger på vej...
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musejægere har fået etværelses bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musejægere har fået etværelses bolig
Rudersdal - 11. april 2019 kl. 05:59
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man går tur på Nørrevangssletten - det åbne areal mellem Byagervej og Nørrevang i Birkerød - vil man måske lægge mærke til, at der nu sidder en meget stor fuglekasse oppe i et af de tre store egetræer. Hvad er nu det, lyder spørgsmålet i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Rudersdal Kommune oplyser, at en beboer på Nørrevang for nyligt henvendte sig til Jens Erik Sørensen, som repræsenterer DOF (Dansk Ornitologisk Forening) i Rudersdal. Henvendelsen drejede sig om en lille rovfugl, tårnfalken, som holder til på en gesims på en af Nørrevangs toetages blokke.

- Det er sikkert et spændende naboskab, men det kan også give noget griseri. En løsning kunne derfor være at tilbyde fuglene en bedre bolig end den smalle gesims, et sted i nærheden. Falkene ville så også have bedre mulighed for at opfostre et kuld unger. Der er sikkert mus nok på Nørrevangssletten til at ernære dem, skriver kommunen.

Landskabsforvalter Michael Wessing, Rudersdal Kommune, syntes, det var en god idé, og lovede hjælp til at sætte den 16 kilo tunge kasse op. Kassen blev hurtigt skaffet fra DOFs butik på Vesterbrogade og sat op med et lag flis i bunden. Det skete hurtigt, da foråret jo er fuglenes yngletid.

- Foreløbig ser redekassen ud til at være en succes, både hannen og hunnen sidder noget af tiden i kassens åbning eller i trækronen ovenover, når de ikke har travlt med at fange mus, fortæller Michael Wessing.

Fremmede tårnfalke bliver samtidig smidt på porten:

- Der er ingen tvivl om, at tårnfalkeparret har taget boligen til sig. De vil forhåbentlig lægge æg her i april, og i forsommeren kan vi håbe på at se måske fire-fem unger kigge ud over kanten på kassen. Det er det, man kalder bynær natur, lyder det fra landskabsforvalteren.

Han oplyser, at tårnfalke ikke er specielt sky, men i denne situation er de nok lidt følsomme for forstyrrelse, så det er bedst at holde lidt afstand, så de ikke bliver stressede, lige før de skal til at yngle.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.