16. juli 2019
Birkerød Kammermusikforening præsenterer den anmelderroste unge franske strygekvartet Quatour Voce, der giver koncert i Mantzius-salen tirsdag den 5. februar fra klokken 19.30.
Birkerød Kammermusikforening præsenterer den anmelderroste unge franske strygekvartet Quatour Voce, der giver koncert i Mantzius-salen tirsdag den 5. februar fra klokken 19.30.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til kammer-koncert tirsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til kammer-koncert tirsdag
Rudersdal - 05. februar 2019 kl. 10:34
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 5. februar tager Birkerød Kammermusikforening fat på forårssæsonen med en koncert i Mantziusgården fra klokken 19.30.

- Denne gang skal vi høre den anmelderroste unge franske strygekvartet Quatour Voce som turnerer i flere lande i Europa og nu også i Danmark med deres klassiske program, fortæller Klaus Ostenfeld, fra bestyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.

Quatour Voce etablerede sig i 2004 og har eksperimenteret med mange stilarter og former for musikudøvelse. De spiller til stumfilm og gerne ny musik og forsøger sig med koncertformen i samarbejde med koreografer og dansere, videokunstnere, folkemusikere og mange andre. De er som mange klar over at musik som fælles sprog kan bringe folk fra forskellige kulturer sammen og har fornylig indspillet en CD med musikere fra Mellemøsten med titlen Itinéraire.

- På det traditionelle klassiske repertoire har kvartetten også høstet stor ros for deres indspilninger af Mozart, Schubert, Beethoven og Brahms. Der er skrevet mængder af god musik for strygekvartet lige siden midt i 1700-tallet. Musikken denne aften er ikke helt så gammel, den står med det ene ben i den lange tradition og det andet i en mere moderne tid. Der er tre værker, af Benjamin Britten, Claude Debussy og Bela Bartók, oplyser Klaus Ostenfeld.

Engelske Benjamin Britten var 20 år, da han skrev Tre divertimenti for strygekvartet, 1933. Det er tre små stykker, som er meget forskellige - en march, en vals og en Burlesque, en musikalsk spøg.

- Franske Claude Debussy, kaldet impressionist komponisten, har skrevet meget spændende musik for mange forskellige instrumentkombinationer, men kun én strygekvartet i sit liv. Det var i 1892-93, da han var 30 år og i færd med at finde den stil, han blev berømt for. Der er mange fine melodier og skønne klange i de fire satser af strygekvartetten i g-moll. Det er ikke vild avantgarde for os, men publikum dengang syntes nok, det var ret moderne musik, forklarer Klaus Ostenfeld.

Ungarske Bela Bartók var 26 år, da han skrev sin første kvartet i 1907. Kvartetten begynder langsomt og poetisk, fortsætter lidt mere rastløst og slutter med en livlig, rytmisk, folkemusikagtig sats - noget Bartók dyrkede meget i løbet af sit liv og brugte i sine fem senere strygekvartetter.

Billetter sælges til ikke-medlemmer ved indgangen og der er særligt fordelagtige priser for studerende medens børn og unge under 18 år kommer ind gratis.

Kammermusikforeningen byder som vanligt på en forfriskning i pausen og der kan bestilles koncertmiddag på Restaurant Mantziusgården forud for koncerten til fordelagtig pris.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.