20. september 2020
Sådan ser den ud... »Klumpen«, der her sidder i maven på en af de piger, der har deltaget i Marina Lenzbergs børnegrupper for skilsmissebørn.
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser den ud... »Klumpen«, der her sidder i maven på en af de piger, der har deltaget i Marina Lenzbergs børnegrupper for skilsmissebørn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan skilsmissebørn arbejde med »klumpen i maven«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan skilsmissebørn arbejde med »klumpen i maven«
Rudersdal - 15. marts 2019 kl. 05:15
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert tredje barn oplever, at forældrene bliver skilt, inden de fylder 18 år. Antallet gør, at børnene ikke længere skiller sig ud, men børnene risikerer samtidig at blive overset, fordi skilsmisser i dag er så normale.

Det fortæller Marina Lenzberg fra Søllerød i Frederiksborg Amts Avis fredag. Hun har i mange år arbejdet som lærer i Hørsholm, inden hun tog uddannelsen som »børnegruppeleder for skilsmissebørn« ved Center for Familieudvikling (CFF).

- For børn kan bruddet mellem forældrene være en stor livsomvæltning og den største krise, de nogensinde er blevet ramt af. Det kan gå ud over deres skolegang, indlæring og hele deres sociale liv i klassen. Som lærer har jeg oplevet, hvor forskelligt deres sorg håndteres i de enkelte klasser, hos den enkelte lærer og på de forskellige skoler. Jeg har også erfaret, hvor lidt, der skal til, for at gøre en fundamental forskel for både barnet og familien, fortæller Marina Lenzberg til avisen.

Her fortsætter hun:
- Jeg har fundet ud af, at jeg kan hjælpe skilsmissebørn. I børnegruppen får børnene mulighed for at dele deres tanker og oplevelser med hinanden. Gruppen er et frirum og et fortroligt rum, hvor der er fokus på at lytte. Derudover får børnene nogle redskaber til at bearbejde det, vi kalder »klumpen«. Den kan sidde i hjertet, i maven eller andre steder og gør ondt. Børnene får lov til at tegne den, og hvor den sidder. Vi taler om, hvornår den opstår - hvad, der kan gøre den mindre, og hvordan man kan tale med forældrene om den, siger Marina Lenzberg.

Thomas Hedegaard fra Klampenborg er far til 12-årige Clara, der sidste sommer deltog i en af Marinas børnegrupper. Han er ubetinget begejstret:

- Efter allerførste møde kom hun glad hjem og sagde: »Hey, jeg er ikke alene om mine tanker«. Selvom det sidste sommer var fire år siden, at min ekskone og jeg gik fra hinanden, så vurderede vi, at det ikke kunne skade at prøve børnegruppen. I dag har vi fået en gladere datter, der tør sige til og fra på en ny måde. Som andre børn vil Clara meget gerne »please« os forældre, men nu mærker hun mere efter og lytter også til sine egne behov. Det er virkelig godt, lyder det med tryk på »virkelig« fra Thomas Hedegaard.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis...

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?