25. september 2018
De voldsomme stigninger i grundskylden er tæt på at tvinge Vivi og Ole Thulstrup fra deres hjem i Brådebæk. Inde bag havelågen føler Vivi og Ole Thulstrup sig ellers trygge. Her har de nemlig boet i 40 år. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

De voldsomme stigninger i grundskylden er tæt på at tvinge Vivi og Ole Thulstrup fra deres hjem i Brådebæk. Inde bag havelågen føler Vivi og Ole Thulstrup sig ellers trygge. Her har de nemlig boet i 40 år. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundskyld tvinger pensionister til gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundskyld tvinger pensionister til gæld
Rudersdal - 15. oktober 2016 kl. 09:20
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle hundrede meter nede ad Brådebæksvej ligger en gulpudset villa bag en smedejerns-havelåg. Bygningen er fra 1890'erne, hvor den tjente som stald, men i 1925 blev den omdannet til bolig. I dag er ejendommen beboet af Vivi og Ole Thulstrup. De flyttede ind den 1. oktober 1976.

arrow Læs også: Grundskyld æder folkepension

I 40 år har villaen været deres hjem, men nu risikerer de, at blive »presset« ud på grund af den stigende grundskyld. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Gennem årene har vi investeret mange penge i ejendommen, så vi kunne blive boende, nu hvor vi er blevet folkepensionister. Mens vi arbejdede sørgede vi simpelthen for at fjerne alle større udgifter, som vi kunne forestille os komme. Vi har skiftet taget, vi har isoleret og skiftet vinduer, vi har skiftet oliefyret ud med et moderne fyr, der både er miljø- og energivenligt, og vi har bygget køkkenet om, så det kunne holde vores levetid ud, fortæller Ole Thulstrup, der bliver suppleret af hustruen:

- Vi har betalt skat hele livet. Vi har sørget for, at vi hverken skylder penge i huset eller bilen, og vi har altid levet, så vi har sat tæring efter næring. Jeg vil sige, at vi har levet efter fornuftige og konservative, økonomiske principper.

Ole er tidligere tekniker i Danmarks Radio, mens Vivi i mange år har arbejdet som farmaceut. I dag er parret henholdsvis 75 og 74 år og lever af deres folkepension.

- Efter skat får vi begge to udbetalt cirka 5000 kroner om måneden. Det betyder, at vores samlede indkomst efter skat er på cirka 120.000 kroner om året. Det havde vi regnet ud, at vi kunne klare os for, når vi ikke skyldte nogen noget, men i de seneste år er grundskylden mere end fordoblet. I dag betaler vi mere end 60.000 kroner i grundskyld, og det svarer til halvdelen af vores samlede folkepension efter skat, forklarer Ole Thulstrup.

I 2013 overvejede parret derfor, om de skulle sælge ejendommen, men det kunne de ikke få sig selv til. I stedet valgte de at indefryse deres ejendomsskat...

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

arrow K: Grundskyld rammer helt urimeligt
15. oktober 2016 kl. 09:20 Opdateret: kl. 17:28

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk