11. april 2021
Birkerød Ro- og Kajakklub ligger ved Furesøens bred i Bistrup. Her set fra luften. Dronefoto: Jan-Erik Messmann
gallery icon

Se billedserie

Birkerød Ro- og Kajakklub ligger ved Furesøens bred i Bistrup. Her set fra luften. Dronefoto: Jan-Erik Messmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forårstegn på Furesøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forårstegn på Furesøen

Med ny formand, ny rochef og nye redningsveste er sommersæsonen startet i Birkerød Ro- og Kajakklub, der har plads til nye medlemmer.

Rudersdal - 07. april 2021 kl. 05:11
Af Lars Sandager Ramlow

Mens sne og kraftig blæst har indledt årets april, så er det kun milde vinde, der blæser over Birkerød Ro- og Kajakklub.

Klubben har fået ny formand i Ole Steen Andersen, mens Marianne Vittrup er ny rochef.

Derudover har Birkerød Ro- og Kajakklub fået nye redningsveste finansieret af TrygFonden, og årets kajak-roskole er allerede udsolgt. Det fortæller Ole Steen Andersen:

- Vores coronaretningslinier sikrer en sundhedsmæssig forsvarlig gennemførelse af roningen. Der er skruet ned for det sociale samvær, der normalt fylder meget, som følge af Coronaen, men der skrues op efterhånden som genåbningen af samfundet skrider frem, lyder det fra formanden, der tilføjer, at bizarre optagelsesritualer hører fortiden til.

Formanden suppleres af den nye rochef:

Snart er omgivelserne grønne igen, og de bliver ikke mindre smukke, når de opleves fra vandet. Foto: Birkerød Ro- og Kajakklub

Medlemstal støt stigende

- Medlemstallet har været støt stigende de seneste år, men der er stadigvæk plads til nye inrigger-medlemmer understreger Marianne Vittrup.

Birkerød Ro- og Kajakklub ligger i smukke omgivelser ved Furesøen i Bistrup, og medlemmerne ror på både Furesøen og de tilstødende søer, når der ikke arrangeres ture på andre farvande.

- Hvis der ikke er is på vandet, kan man ro alle dage fra solopgang til solnedgang hele året, men højsæsonen ligger nu fra april til oktober. Der er mulighed for at ro både morgen, eftermiddag og aften og i weekenden, og klubbens seniorroere mødes onsdag og torsdag formiddag, oplyser Ole Steen Andersen.

Romaskinerne i klubhuset bliver flittigt brugt hele året rundt, når pandemi tillader det, og klubben råder over lette outriggere, stabile inriggere, kajakker og Coastal både.

Marianne Vittrup påpeger i den forbindelse, at inrigger roning bygger på nogle let lærte teknikker, som fås i klubbens inrigger-roskole. Den starter i weekenden den 8. og 9. maj.

- Under trygge forhold og under ledelse af erfarne instruktører, lærer man hurtigt de basale teknikker, som så gør, at man kan komme sikkert på vandet. For roning i inrigger er det et krav, at man kan svømme 300 meter, for roning i kajak 600 meter, fortæller ro- chefen.

Formanden byder ind med en opfordring:

- Trænger du også til at komme ud og få strammet musklerne op? Se mere på vores hjemmeside »www.birkeroed-roklub.dk« eller kontakt Niels Ørnbjerg på mail »kommunikation@birkeroed-roklub.dk« eller på telefon 42443480. Vi skal nok sørge for, at du så får masser af både sved på panden og dejlige naturoplevelser.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?