18. september 2019
Birkerød Flygtningekontakt tæller i dag cirka 130 frivillige, som blandt andet driver en af landets største lektiehjælp-caféer på Biblioteket i Birkerød. Alene her er der 65 aktive lektiehjælpere.
gallery icon

Se billedserie

Birkerød Flygtningekontakt tæller i dag cirka 130 frivillige, som blandt andet driver en af landets største lektiehjælp-caféer på Biblioteket i Birkerød. Alene her er der 65 aktive lektiehjælpere.
Foto: Niels Helmoe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtningekontakt fejrer 20 års jubilæum på mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningekontakt fejrer 20 års jubilæum på mandag
Rudersdal - 05. januar 2019 kl. 05:56
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På mandag den 7. januar er det 20 år siden at Birkerød Flygtningekontakt blev stiftet med hjælp fra Dansk Flygtningehjælp og på kraftig opfordring af den daværende socialudvalgsformand Jette Ebro (S). Siden er foreningen vokset til at være en af Danmarks største lektiecafeer med hjælp til børn og unge i alle aldre og fag som dansk, engelsk, matematik og fysik. Det fortæller Niels Helmø, der er sekretær i Birkerød Flygtningekontakt i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- I starten af 1998 flyttede 86 flygtninge ind i Svaneparken i Birkerød. Cirka halvdelen var børn. Frivillige fra Birkerød fik i samarbejde med repræsentanter fra Dansk Flygtningehjælp gang i det frivillige arbejde. En af de frivillige, der var med fra starten, var Inge Eisemann, som stadig er aktiv i Birkerød Flygtningekontakt. Den 1. januar 1999 overtog den daværende Birkerød Kommune ansvaret for flygtningene. Man gik straks i gang med at finde boliger til flygtningene og fik stor hjælp fra boligselskaberne. Allerede i marts kunne man melde, at det var lykkedes at finde boliger til næsten halvdelen af flygtningene, forklarer Niels Helmø om tilblivelsen af Birkerød Flygtningekontakt.

I dag er foreningen vokset til cirka 130 frivillige, som blandt andet driver en af landets største lektiehjælp-caféer på Biblioteket i Birkerød. Alene her er der 65 aktive lektiehjælpere. Derudover arrangerer Birkerød Flygtningekontakt blandt meget andet også cykelkursus og svømning for kvinder samt udflugter til interessante lokaliteter med kulturel betydning.

Fødselsdagen fejres med en reception på dagen mandag den 7. januar klokken 15.00 i Store Sal ved Biblioteket hvor borgmester Jens Ive vil tale. Alle er velkomne.

Læs hele artiklen i Frederikborg Amts Avis lørdag...

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.