24. oktober 2020
Billede
Foto: Kristoffer Juel Poulsen /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fabrins børn kan score kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabrins børn kan score kassen
Opdateret 25. oktober 2010 kl. 12:27
Rudersdal - 23. oktober 2010 kl. 06:00
Af Lars Ramlow
Som formand for Gl. Holtegaard-Breda Fondens bestyrelse har Rudersdals borgmester Erik Fabrin (V) sørget for, at hans børn og ekskone bor i godt 120 kvadratmeter store lejligheder på luksusadressen Sundvej 4-14 i første parket til Øresund til en leje på cirka 5000 kroner. Men hvis ejendommen sælges, så vil Fabrin-familien for alvor kunne score kassen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.
arrow Læs også: Breda-palæ er købt af lejerne

Ifølge Realkreditrådets seneste opgørelse er gennemsnitsprisen 27.663 kroner pr. kvadratmeter for ejerlejligheder i postdistrikt 2900 Hellerup. Indehaver af EDC Hjort, Tina Ortmann peger dog på, at en lejlighed på Sundvej med udsigt til Øresund nok nærmere har en dobbelt så dyr kvadratmeterpris.

Ifølge avisens oplysninger har ejendommen på 6320 boligkvadratmeter tidligere været udbudt til salg for 120 millioner kroner, uden at den blev solgt. Tidligere formand gennem 10 år for danske boligadvokater, Henrik Høpner siger til Frederiksborg Amts Avis:

- Hvis ejendommen Sundvej 4-14 skal sælges, så er der tilbudspligt til lejerne. Det vil sige, at lejerne får førsteret til at købe boligen til den udbudte pris, som jo kan være meget favorabel.

Henrik Høpner fortæller, at lejerne naturligvis også kan lade være med med at købe ejendommen. I så fald kommer der en ny udlejer. Denne vil ikke bare kunne hæve lejen. Det sikrer loven. Men den nye udlejer kan vælge at modernisere ejendommen med en ny elevator, nye køkkener eller nye badeværelser, og herefter vil huslejen med sikkerhed stige betragteligt.

Det er boligreguleringsloven fra omkring Anden Verdenskrig, der gør, at lejerne i ejendommen Sundvej 4-14 i dag kan sidde i lejligheder på op til 135 kvadratmeter til en gennemsnitlig husleje på lige under 4000 kroner.

Det forarger Hørsholms tidligere borgmester Uffe Thorndahl. Han vurderer, at Rudersdals borgmester Erik Fabrin har misbrugt sin stilling til at sikre sine børn og sin ekskone økonomisk.

- Først bor Erik Fabrins børn i en længere årrække til en helt urimelig lav leje, og når ejendommen så sælges, så vil familien kunne købe lejlighederne til ren spotpris. Jeg synes, at hele denne sag bør undersøges grundigt, siger Uffe Thorndahl til Frederiksborg Amts Avis.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Erik Fabrin.
arrow Breda-sagen er en taber-sag
22. december 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 11:49
arrow Ballade om luksuslejligheder
23. november 2010 kl. 10:00 Opdateret: kl. 23:05
arrow ANALYSE: Problematisk for Fabrin
23. oktober 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 17:38
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?