12. august 2020
Klokken 13.00-15.00 lørdag den 10. august er der fernisering for efterårssæsonens første udstilling i Birkerød Kunstforening. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Klokken 13.00-15.00 lørdag den 10. august er der fernisering for efterårssæsonens første udstilling i Birkerød Kunstforening. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOTOSERIE: Ting forgår - kunsten består

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOTOSERIE: Ting forgår - kunsten består
Rudersdal - 09. august 2019 kl. 20:10
Af Lars Sandager Ramlow Ting forgår... I naturen, i samfundet, i hjemmet og i livet. Selv minder og fotografier falmer og forsvinder over tid.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan lyde lidt trist, men i Birkerød Gl. Præstegård er temaet gjort til en levende oplevelse i Birkerød Kunstforenings første efterårsudstilling, der åbner lørdag den 10. august med fernisering kl. 13.00-15.00. Det er en udstilling, der vækker til eftertanke, skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- Forgængelighed er et af tilværelsens grundvilkår. Alting forgår. I den klassiske allegori er billedet på forgængelighed en dreng, der blæser sæbebobler. Vi ved, at sekunder efter brister boblerne. Forgængelighed er bundet op på tid. I naturen følger den både den lineære tidslinje og en cyklus, der varierer med timer, dage, årstider og år. Forgængelighed i samfund og i kulturer har mange udtryk, der kan strække sig over århundreder. Ligeledes er forgængelighed for det enkelte individ mangfoldig - den tabte barndom, mistede venskaber og kærlighedsforhold, materielle ting, der forgår, og alderdommens svækkelse og i sidste ende døden for os alle - unge som gamle. Forgængelighed har således mange udtryk og mange spor af liv. Det er denne mangfoldighed, vi kommer med bud på som kunstnere i den aktuelle udstilling, forklarer Holger Bak.

Sammen med Anita Axelsen Bredsdorff er han primus motor for udstillingen. Hun tilføjer:

- Vi forsøger med udstillingen at vise vores meget forskellige måder at opfatte »forgængelighed« på ved at inddrage og behandle begrebet med forskellige kunstneriske greb. Vi har valgt at værkerne skal være let afkodelige, præget af en vis enkelthed, så publikum forhåbentligt får en oplevelse af forgængelighedens mange facetter.

De to kunstnere mødte hinanden på Kunstskolen Spektrum på Islands Brygge. For cirka halvandet år siden fik de sammen idéen til udstillingen, hvorefter de fandt de øvrige seks kunstnere, som de mente kunne passe ind.

I Birkerød Gl. Præstegård viser kunstnergruppen cirka 70 værker, der primært består af malerier, men også af collage, fotos, keramik og skulpturer. Til sammen er det blevet til en yderst alsidig udstilling.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?