24. maj 2019
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et nyt hashtag skal forandre verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt hashtag skal forandre verden
Rudersdal - 21. oktober 2018 kl. 13:20
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ligesom #metoo flyttede debatten om ligestilling ud fra de sociale medier og skabte forandringer i den virkelige verden, sådan skal det nye hashtag #fromgreedtoneed gøre op med de økonomiske skandaler, der har rystet danskerne i de seneste uger.

Det er forfatter og debattør Birgitte Baadegaard, der vil råbe alle os andre op for at tage et opgør med den privilegerede elite, der tilsyneladende ikke kan få nok, samtidig med, at helt almindelige mennesker opfordres til at betale deres skat med glæde, være solidariske og tage del i fællesskabet som ansvarlige borgere.

- Vores fællesskaber bliver nu mere og mere tydeligt og synligt undermineret af en amoralsk, grådig elite, der i forvejen har mere end nok. Hvor mange af dem, vi læser om i øjeblikket, behøver 'mere´? De handler ud fra: Umådeholden grådighed - heraf ordet greed, forklarer Birgitte Baadegaard.

Hun har nu åbnet for debatten og brugen af hashtagget #fromgreedtoneed på facebook og håber, at flere vil vågne op og bakke op om kampagnen, fordi det er nødvendigt med et samlet oprør ligesom dengang, der blev kæmpet mod enevældige magthavere og for bæredygtige fællesskaber.

- Jeg vil gerne engagere mennesker til at bruge dette hashtag, hver gang vi reflekterer over de systemer, vi som borgere oplever i dag - politisk såvel som i erhvervslivet. Vi skal bruge hashtagget, når vi debatterer det her paradigmeskifte, som vi er nødt til at tage, for det vi oplever nu, er undergravende for demokratiet og for tilliden til det system, der skal danne ramme om vores liv. »Fællesskabet« er den del af befolkningen, der betaler deres skat, ikke kan og vil snyde. Og så skal vi skal bruge hashtagget, når vi har fået så meget nok, at vi er klar til at organisere en fredelig demonstration eller underskriftindsamling, siger Birgitte Baadegaard og slår fast:

- Jeg gider godt. For jeg vil helst ikke havne i endnu en folkelig, blodig revolution. Jeg vil hellere være med til at starte en bølge og en folkelig »evolution«, der handler om at skabe bevidsthed og handleevne i en befolkning, der er faldet i søvn med åbne øjne.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.