30. maj 2020
Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (), afviser, at Dronninggårdskolen er truet af nedrivning eller udfasning Pressefoto
Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (), afviser, at Dronninggårdskolen er truet af nedrivning eller udfasning Pressefoto
Foto: Morten Nilsson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er Dronninggårdskolen lukningstruet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er Dronninggårdskolen lukningstruet?
Rudersdal - 10. oktober 2019 kl. 13:31
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En formulering i det dokument, der hedder »Forslag til en ændret skolestruktur«, og som er vedlagt som bilag på det til den dagsorden, som Børne- og Skoleudvalget onsdag behandlede, har fået flere forældre til at undre sig.

Heri lyder det:

»Forvaltningen vil [derfor] anbefale, at der i forlængelse af sammenlægningen i forbindelse med den anbefalede Masterplan afdækkes mulighederne for en udfasning af Dronninggårdskolen evt. med en mindre udbygning i tilknytning til den planlagte idrætshal samt evt. mindre ud- ombygningsmuligheder på Ny Holte Skole«.

Flere forældre undrer sig over, om det betyder, at man planlægger at lukke Dronninggårdskolen.

Ifølge formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V), skal formuleringen dog ikke læses som hverken en planlagt nedrivning eller udfasning af Dronninggårdskolen.

- Der foreligger hverken beslutning eller indstilling om, at Dronninggårdskolen skal udfases, og med en beslutning om sammenlægning er der ikke taget stilling til spørgsmålet, siger Daniel E. Hansen.

Hvis formuleringen ikke betyder, at man et eller andet sted ude i horisonten ser en skolelukning for sig, hvad betyder det så?

- Der er peget på, at Dronninggårdskolens bygninger på længere sigt skal vurderes, men det er ikke en del af den beslutning, som vi nu forholder os til. Det vi - formentlig - beslutter, er, at der vil ske en sammenlægning af Ny Holte Skole og Dronninggårdskolen til en fælles skole med ét skoledistrikt, én ledelse og én skolebestyrelse på to matrikler, siger Daniel E. Hansen, der tilføjer:

- Senere kommer der så en særskilt sag om en masterplan om skolernes fysiske rammer, og som vedrører alle skoler i kommunen. Vi skal se på, hvordan vi bedst muligt bruger arealerne og udvikler de fysiske rammer. Masterplanen har et flerårigt perspektiv og forudsætter både nye politiske forhandlinger, økonomi og drøftelser med skolebestyrelserne. Det er en sag for sig.

Det lyder som om, at man blot udsætter beslutningen til på et andet tidspunkt og så siger, at nu arbejder vi med masterplan, og i det arbejde udfaser vi Dronninggårdskolen, men vi gør det ikke, mens vi arbejder med skolestruktur. Er det ikke bare at udsætte beslutningen om en udfasning af Dronninggårdskolen?

- Man er nødt til at skille tingene ad. Nu forholder vi os til en styrket skolestruktur, der med større skoledistrikter skaber bedre grundlag for en robust klassedannelse og bedre økonomi på skolerne. Senere forholder vi os til bygningerne - og det er en helt anden sag, siger Daniel E. Hansen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?