22. september 2021
I forbindelse med noget tagarbejde er der gået ild i taget på en bygning i Forskerparken. Foto: Presse-fotos.dk
gallery icon

Se billedserie

I forbindelse med noget tagarbejde er der gået ild i taget på en bygning i Forskerparken. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandvæsnet er mødt talstærkt op til tagbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandvæsnet er mødt talstærkt op til tagbrand

Massivt opbud af brandvæsen og politi ved Forskerparken, der ligger på grænsen mellem Rudersdal og Hørsholm Kommune.

Opdateret 27. juli 2021 kl. 14:56
Rudersdal - 27. juli 2021 kl. 13:26

En tagbrand i forskerparken har skabt massivt opbud fra Nordsjællands Brandvæsen. Størstedelen af Nordsjællands samlede brandvæsen var til stede på Kogle Alle 1 i Forskerparken, der ligger på grænsen mellem Rudersdal og Hørsholm Kommuner.

Pressetjenesten i Nordsjællands Brandvæsen oplyser, at begge indsatsledere - fra nord- og sydområdet, Station Hørsholm, Station Nærum og Station Fredensborg har været på stedet. Den eneste station som ikke er en del af aktionen er Station Birkerød.

Branden er slukket og brandvæsnet arbejder nu på og få gennem ventileret bygningen, der er fuld af røg. Foto: Presse-fotos.dk

Det store fremmøde skyldtes, at det kan være yderst kritisk hurtigt at få bugt med flammerne, når en tagbrand opstår, da den ellers bogstavelig talt kan sprede sig som en steppebrand.

Branden er nu slukket, men området er stadig lokalt afspærret, da brandvæsnet har været til stede for at ventilere store mængder røg ud af bygningen.

Trafiksituationen i området omkring Forskerparken meldes upåvirket.

Branden opstod, da der i en ventilationsskakt var byggestøv, som uheldigvis blev antændt under udskiftningen af tagpappet på husets tag.

I forbindelse med brandslukningen er der opstået nogle mindre vandskader på bygningen. Et skadesservicefirma skal nu danne sig et overblik over skaderne og lægge en plan for udbedringen af skaderne.

DTU Science Park roser entreprenørfirmaet, der reagerede hurtigt, da branden opstod. De havde adgang til al nødvendigt brandslukningsmateriel, og branden blev da også i første omgang slukket af entreprenøren selv, før den blussede op igen, og myndighederne blev tilkaldt.

Synes du, at kommunen er der for dig?