19. januar 2020
Børne- og Skoleudvalget har netop sendt fire forslag om sammenlægning af skoler og et forslag til en justering af et skoledistrikt i høring frem til 16. september. Det berører blandt andet Høsterkøb Skole. Foto: Lars Sandager Ramlow
Børne- og Skoleudvalget har netop sendt fire forslag om sammenlægning af skoler og et forslag til en justering af et skoledistrikt i høring frem til 16. september. Det berører blandt andet Høsterkøb Skole. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om ny skolestruktur: Vi vil sikre tryghed på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om ny skolestruktur: Vi vil sikre tryghed på skolerne
Rudersdal - 14. juni 2019 kl. 05:00
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, LokalListen og Radikale Venstre har indgået en politisk og økonomisk aftale i forbindelse med planerne om at indføre en ny skolestruktur i Rudersdal Kommune. Det fortæller borgmester Jens Ive (V) til Frederiksborg Amts Avis:

arrow Læs også: DEBAT: Konservative tanker om ny skole-aftale

- For de fem politiske partier bag forslaget om en ny skolestruktur har det været vigtigt at sikre størst mulig tryghed omkring skolernes fremtidige økonomi, så skolerne kan fortsætte deres positive udvikling med et nært og individuelt skoletilbud, lyder det fra Jens Ive.

Borgmesteren remser op, at partierne har givet hinanden håndslag på følgende:

- Sikre en ny, økonomisk robust skolestruktur

- Sikre at de forøgede rådighedsbeløb pr. klasse som følge af ny struktur, forbliver på skolerne

- Sikre at det elevrelaterede kronebeløb ikke reduceres i 2020 og fremover, ved at tilføre 4,2 millioner kroner årligt

- Sikre at der er ekstra ledelses ressourcer til rådighed i strukturprocessen, ved at tilføre to millioner kroner

- Sikre at der er den økonomi til rådighed der muliggør forsat udvikling af skolernes fysiske rammer, ved at tilføre 40 millioner kroner

- Vi imødeser nu i fællesskab høringssvarene, der vil foreligge til september. Herefter er vi enige om at mødes, så eventuelle tilpasninger af aftalen fortsat kan ske i enighed, understreger Jens Ive overfor avisen.

Ligesom formanden for Børne- og Skoleudvalget, Daniel E. Hansen (V) peger borgmesteren på, at Rudersdal Kommune står med en udfordring, da elevtallet er faldet de seneste år.

- Vi står med en bunden opgave. Kommunens økonomi skal hænge sammen, og det samme skal skolernes. Ingen politikere har lyst til at nedlægge skoler eller forringe vores læringsmiljøer. Derfor er jeg glad for, at kommunalbestyrelsens fem største partier viser ansvar og har indgået denne aftale. Vi ved godt, at mange forældre vil reagere, men vi gør altså det her for at styrke vores skolesystem ud fra de givne forudsætninger, slår borgmesteren fast.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag...

arrow Forslag: Otte skoler skal blive til fire
13. juni 2019 kl. 14:07 Opdateret: kl. 14:30