20. november 2017
Borgmester Jens Ive (V) mener, at udligningsordningen er urimelig og skæv. Han er ikke imod ordningen, den skal bare være fair, siger han. Foto: Lars Sandager Ramlow
Borgmester Jens Ive (V) mener, at udligningsordningen er urimelig og skæv. Han er ikke imod ordningen, den skal bare være fair, siger han. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester kan blot se til: Milliarder fosser ud af kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester kan blot se til: Milliarder fosser ud af kassen
Rudersdal - 21. marts 2017 kl. 05:29
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udligningen mellem kommunerne i hele landet er med årene blevet urimelig og helt skæv. Det mener Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), som peger på, at serviceniveauet for borgerne i hovedstadsområdet er lavere end i resten af landet. På jævnt dansk betyder det, at hovedstadsområdets kommuner har færre ressourcer til forældrenes ældrepleje og børnenes daginstitution end i resten af landet. Alligevel betyder landsudligningen, at kommunerne i hovedstadsområdet alene her i 2017 skal »betale« 12 milliarder kroner til resten af landet, og det er ganske enkelt ikke fair, slår Jens Ive fast. Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

arrow Læs også: Borgmestre: Udligningen er steget til det groteske

- Jeg går ind for en udligningsordning, men den skal være fair og ordentlig, og det er den langt fra i dag. Udligningen er eksploderet gennem årene og stiger og stiger bare automatisk. Fra 2016 og frem til 2021 vil den stige med 50 procent for Rudersdals vedkommende, så vi som kommune i alt skal betale 1,8 milliarder kroner i udligning i 2021. Jeg gentager lige... 1,8 milliarder, lyder det fra Jens Ive.

Hvis landsudligningen ikke var steget, men var blevet fastfrosset ved kommunesammenlægningerne i 2007, så ville Rudersdals politikere alene i år have haft 343 millioner kroner mere at råde over.

Det fremgår af beregninger, som Økonomi- og Indenrigsministeriet har lavet på baggrund af et spørgsmål fra Enhedslistens Finn Sørensen, der ønskede svar på, hvad konsekvenserne ville være, hvis udligningsniveauet i landsudligningen blev sænket fra 61 procent til ca. 40,5 procent - svarende til 2007-niveauet.

- Vi skal betale udligning, men der er noget grotesk i, at en helt almindelig familie i hovedstadsområdet, hvor far er håndværker, og mor er sygeplejerske, har 96.000 kroner mindre til rådighed om året, når skatten og de faste udgifter er betalt, end en tilsvarende familie i Region Nordjylland. Det kan ikke være rigtigt. Det er på tide at indse, at udligningen har overskredet grænsen, og at den skal sænkes, siger Jens Ive.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk