26. maj 2020
Der er nu særlig fokus på procedurerne omkring hygiejne.
Der er nu særlig fokus på procedurerne omkring hygiejne.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Barn fra børnehus ramt af farlig smitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barn fra børnehus ramt af farlig smitte
Rudersdal - 20. september 2019 kl. 21:26
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et barn i Børnehuset Pilegården i Birkerød har fået konstateret den E. coli-bakterie VTEC, der kan føre til den sjældne med dødsensfarlige nyresygdom, HUS. Det oplyser TV Lorry. Forældrene til børnene i Børnehuset Pilegården blev onsdag informeret om den smitsomme sygdom.

- Efter at forældrene til det ramte barn kontaktede mig, ringede jeg straks til vores kommunallæge, som vi allerede har et tæt samarbejde med. Derefter har hun kontakten til Styrelsen For Patientsikkerhed og Statens Serum Institut. Vi har skærpet opmærksomheden på det, vi plejer at gøre, og er gået nøgternt og faktuelt til værks og tager opgaven meget alvorligt. Det ramte barn er ud fra min nuværende viden heldigvis i god behold og i bedring siger Pilegårdens daglige leder Charlotte Maria Kjeldgaard Møller til TV 2 Lorry.

I sidste uge oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed, at to børn, et på Fyn og et i Københavnområdet, er døde efter at have været smittet med VTEC. De to tilfælde var ikke relateret.

Sundhedsmyndighedernes råd til Børnehuset Pilegården har været at opgradere procedurerne omkring hygiejnen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?