2. juni 2020
Årets udgave af Birkerød Kulturnat var noget af et tilløbsstykke, og ifølge arrangørerne har der været over 5000 mennesker forbi arrangementet. Især Repeatles? koncert på toppen af et tag var et trækplaster, hvor over 2000 mennesker mødte op.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Årets udgave af Birkerød Kulturnat var noget af et tilløbsstykke, og ifølge arrangørerne har der været over 5000 mennesker forbi arrangementet. Især Repeatles? koncert på toppen af et tag var et trækplaster, hvor over 2000 mennesker mødte op.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BILLEDSERIE: Kulturnat og koncert på tag tiltrak tusindvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDSERIE: Kulturnat og koncert på tag tiltrak tusindvis
Opdateret 21. september 2019 kl. 12:56
Rudersdal - 16. september 2019 kl. 06:14
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets udgave af Birkerød Kulturnat, som var den 22. af slagsen, blev en bragende succes, som en af arrangørerne ikke tøver med at kalde den absolut bedste kulturnat, han nogensinde har været med til.

- Jeg synes, at årets kulturnat gik helt fantastisk, og der var flere mennesker, end der nogensinde har været tidligere til en kulturnat. Det var absolut den bedste kulturnat, jeg har deltaget i, siger Jack Otto, der er formand for Rudersdal Kulturparaply, som står bag kulturnatten.

Jack Otto estimerer, at der har været over 5000 mennesker til kulturnatten, og at mindst 2000 af disse deltog i en af årets hovedbegivenheder; coverbandet Repeatles' genopførsel af The Beatles koncert på toppen af et tag i London for 50 år siden.

- Det var en fantastisk oplevelse med god stemning og god lyd, og der var fyldt med smilende mennesker, siger Jack Otto om koncerten, der efter forbillede fra originalen selvfølgelig blev afholdt på toppen af et tag.

I Birkerød var det bygningen, der tidligere husede Nordea i Hovedgaden, der lagde tag til.

Og i lighed med den originale koncert blev også udgaven i Birkerød lukket ned af politiet. Det skete efter et lille kvarter, hvor to betjente indtog taget og viftede afværgende med armene, mens de i mikronen fik fortalt publikum, at det slet ikke går an med sådan en koncert på toppen af et tag.

Optrinnet var - naturligvis - en del af planen, og da det gik op for publikum, vakte hændelsen smil og grin.

Koncerten var ifølge Jack Otto et højdepunkt ved årets kulturnat, men formanden for Rudersdal Kulturparaply glæder sig over, at der samtidig med koncerten var mennesker mange andre steder i Birkerød.

- Jeg frygtede lidt, at koncerten havde tiltrukket så mange mennesker, at der var tomt andre steder, men der var heldigvis stadig masser af mennesker i Hovedgaden, på Mantziusgården og på Hovedbiblioteket, siger Jack Otto, der også fremhæver et besøg fra Pjerrot som et højdepunkt.

- Men hele aftenen var et højdepunkt, og når der kommer så mange glade mennesker, er det alt, hvad du som arrangør drømmer om, siger Jack Otto, der slutter:

- Det er en større glæde, end jeg kan beskrive, for når der kommer så mange mennesker, betyder det, at der er en stor opbakning til projektet, og det er en kæmpe belønning for os som arrangører.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?