20. oktober 2019
Udstillingen "Fremtidens Kunstnere" kan opleves i Birkerød Kunstforening fra i morgen. På udstillingen udstiller i alt 13 elever fra faget visual arts på Birkerød Gymnasium. Her er det fra venstre mod højre Anna Sophia Søndergaard-Jensen, Alysia Hansen, Sofia C. Maillet Tapias og Zeyan Fan. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Udstillingen "Fremtidens Kunstnere" kan opleves i Birkerød Kunstforening fra i morgen. På udstillingen udstiller i alt 13 elever fra faget visual arts på Birkerød Gymnasium. Her er det fra venstre mod højre Anna Sophia Søndergaard-Jensen, Alysia Hansen, Sofia C. Maillet Tapias og Zeyan Fan. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Gymnasium og kunstforeningen udstiller fremtidens kunstnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Gymnasium og kunstforeningen udstiller fremtidens kunstnere
Opdateret 07. december 2018 kl. 08:27
Rudersdal - 07. december 2018 kl. 06:48
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som noget helt nyt er Birkerød Kunstforening og Birkerød Gymnasium (BG) gået sammen og har stablet en udstilling på benene. På udstillingen, der ganske passende hedder »Fremtidens Kunstnere«, vil man kunne opleve værker af 13 elever fra Birkerød Gymnasiums internationale linje, IB.

De 13 elever er fra faget visual arts, og deres lærer, Linda Falkesgaard, var ikke i tvivl om, at hun skulle takke ja, da kunstforeningen henvendte sig med idéen til udstillingen.

- Det var Inge Vinten fra kunstforeningen, der henvendte sig med idéen, og den tog vi selvfølgelig imod med kyshånd. Jeg har altid haft et ønske om, at vores elever kunne komme ud og udstille i virkeligheden i stedet for kun at være på skolen, siger Linda Falkesgaard.

Om idéen siger Inge Vinten:

- Jeg synes, at kunstforeningen trænger til noget spændvidde, og derfor ville det være rart, at der kom nogle unge mennesker og udstillede. Og jeg tror også, at det vil være godt for vores medlemmer at se noget helt nyt og anderledes.

Inge Vinten hæfter sig desuden ved, at visual arts på BG er et fag med en vis tyngde, hvor eleverne både skal til eksamen i kunsthistorie og bedømmes på deres egne værker, og at en del af eleverne sidenhen fortsætter på diverse kunstakademier.

- Visual art er noget helt andet end i det danske system, hvor billedekunst er sådan lidt gemt af vejen, som et lille og ikke så forpligtende fag. Så jeg syntes, at det var spændende at få de unge mennesker fra visual arts ind i kunstforeningen, og vi har kaldt udstillingen for »Fremtidens Kunstnere«, for det regner vi selvfølgelig med, at de bliver, siger Inge Vinten med et smil.

Frederiksborg Amts Avis har mødt fire af de 13 kunstnere, og de glæder sig alle over muligheden for at udstille deres værker i Birkerød Kunstforening.

- Jeg er meget glad for, at vi skal lave en udstilling, hvor vi allerede inden vi er færdiguddannede får lov til at udstille vores kunst. Nu har vi muligheden for at få et netværk indenfor kunstverdenen og måske endda at få solgt nogle af vores værker, siger Sofia C. Maillet Tapias, der har 12 værker med på udstillingen.

- I løbet af skoleåret har jeg arbejdet meget med at portrættere den menneskelige krop, og det vil der være den røde tråd i de værker, som jeg har med på udstillingen, siger Sofia C. Maillet Tapias.

Anna Sophia Søndergaard-Jensen har tre større malerier med på udstillingen, og også i hendes værker er der fokus på kroppen; kvindekroppen.

- De er klassisk inspireret, og et af dem er teknisk set en rekreation af et værk af Michelangelo, som jeg har lavet min egen fortolkning af. Jeg har fokus på den kvindelige krop og repræsentationen af den kvindelige krop, siger Anna Sophia Søndergaard-Jensen.

Mens Sofia C. Maillet Tapias formentlig gerne vil forfølge en karriere som kunstner, er Anna Sophia Søndergaard-Jensen ikke så overbevist om, at det er den vej, hun vil gå.

- Jeg nyder at lave kunst, og jeg er meget glad for det høje niveau, der er på visual arts, og derfor er det meget tilfredsstillende at få muligheden for at udstille på professionel facon, men jeg er ikke sikker på, at det er den vej, jeg vil gå i fremtiden, siger Anna Sophia Søndergaard-Jensen.

Alysia Hansen har tre serier, som består af i alt 11 separate værker med på udstillingen. Hun arbejder mest med tegninger og malerier.

- Min inspiration kommer i høj grad fra ord, så for mig betyder titlerne på værkerne også meget, for de viser en del af meningen bag mi kunst. Mine værker er ret små, og ofte er de ikke større end et a-4 ark, siger Alysia Hansen, der ligesom to andre glæder sig over udstillingen.

- Jeg er meget glad for at være med til at udstille, for jeg havde aldrig regnet med at skulle udstille min værker i professionelle rammer, så da jeg hørte om udstillingen blev jeg meget begejstret, siger Alysia Hansen.

Zeyan Fan er ligeledes begejstret over udsigten til at udstille for et publikum.

- Det er en god mulighed at få, så jeg glæder mig til at lave udstillingen. De fleste af de værker, jeg har med på udstillingen, handler om objekter, som vi ser i vores dagligdag og meningen bag de objekter, siger Zeyan Fan, der blandt andet udstiller et værke med tegnede sommerfugle på udstillingen.

- Sommerfugle har mange forskellige interessante symbolske betydninger i forskellige kulturer, og jeg har lavet en del research om sommerfugles symbolske betydning, og det synes jeg har været meget interessant, siger Zeyan Fan.

Der er fernisering på udstillingen lørdag klokken 13.00-15.00. Udstillingen kan opleves frem til lørdag den 16. december.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.