29. februar 2020
Det gik vildt for sig på Helsingør Motorvejen onsdag fra klokken 09.27 til 10.27. På blot en time blitzede en af politiets fotovogne 402 bilister, der kørte alt for stærkt.
gallery icon

Se billedserie

Det gik vildt for sig på Helsingør Motorvejen onsdag fra klokken 09.27 til 10.27. På blot en time blitzede en af politiets fotovogne 402 bilister, der kørte alt for stærkt.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat går ind i fartsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat går ind i fartsager
Opdateret 07. august 2015 kl. 13:44
Rudersdal - 06. august 2015 kl. 04:00
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Domstolene bør se på politiets mange fart-sager. Det vurderer den nordsjællandske advokat, Poul Bach, der har kontorer i både Birkerød og Hørsholm.

- Når 2551 bilister bliver taget for at køre for stærkt på Helsingør Motorvejen på blot en enkelt dag i sidste uge, så siger det mig som advokat, at enten skiltningen eller kalibreringen af politiets udstyr ikke har været god nok. Derfor synes jeg, at det vil være en god idé, at få sagerne prøvet af ved domstolen. Det er vigtigt, at der stilles krav til politiets målinger, så de ikke bliver ren kassetænkning, siger Poul Bach til Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Læs også: Vrede bilister går nu i retten

Han har fået tre henvendelser fra nordsjællændere, der er blevet blitzet af politiets fotovogn ved et vejarbejde på Lyngby Omfartsvej. Her må man normalt køre 90 kilometer i timen, men i forbindelse med vejarbejdet har hastighedsgrænsen været sænket til 70 og 50 km/t.

- Alle tre bilister har fortalt mig, at der ikke var skiltet med en fartgrænse på 50 kilometer i timen den 29. maj om aftenen. Derfor har jeg nu sendt en række spørgsmål til politiet, og det vil jeg også gøre, hvis bilister fra Helsingør Motorvejen henvender sig. Det er vigtigt, at folk overholder fart-grænserne, men det er lige så fundamentalt, at skiltningen er på plads og korrekt, lyder det fra Poul Bach.

Til advokatens udmelding siger Per Lundbæk Nielsen, der er operativ leder af færdselsafdelingen i Nordsjællands Politi:

- Jeg har fuld respekt for, at folk kan være uenige med politiet. Derfor er det alles ret, at de kan få prøvet deres sager af ved domstolene. Fra vores side kan jeg kun gentage. Vejdirektoratets skiltninger både på Helsingør Motorvejen og på Lyngby Omfartsvej er i orden og tilstrækkelige efter vores opfattelse. Vi har godkendt skiltningen. Med hensyn til kalibrering af vores måleudstyr så kan jeg sige, at det er kalibreret. Det bliver det en gang om året, siger Per Lundbæk Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

arrow 100 bilister vil gå i retten efter fartbøder på motorvejen
12. oktober 2015 kl. 11:35 Opdateret: kl. 08:06
arrow Ny fartkontrol: Bilisterne har sat farten ned
05. august 2015 kl. 10:42 Opdateret: kl. 16:18
arrow Entrepenør bestilte fartmåling på motorvej
31. juli 2015 kl. 14:46 Opdateret: kl. 17:34